Korkmaz Kesik

Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı. Stadyumda yapılacak tören öncesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, makamında tebrikleri kabul etti.

Valilikteki bayramlaşmanın ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Edebali Stadı'nda devam etti. Stattaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Baro Başkanı Halime Aynur, vali yardımcıları daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

 

Tören programı kapsamında Vali Ahmet Hamdi Nayir bir konuşma gerçekleştirdi. Nayir konuşmasına, “Sözlerime başlamadan bugün milletimizin bütün fertlerinin hissettikleri gibi benim ve saygı değer Bileciklilerin de kulaklarının Karaman’da olduğu, Karaman’da 18 madencimizden gelecek mutlu bir haber beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” ifadesiyle başlarken, tören programında bulunan halk oyunları gösterisi ve bando konserini iptal ettiklerini belirtti. Vali Nayir konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:


Milletimizin kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin kurduğu Cumhuriyetimizin, 91. yıl dönümünü, büyük bir coşku ve mutlulukla kutluyorum Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyet, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Cumhuriyette egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük Önder Atatürk’ün ifadesi ile cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir.


Kıymetli Bilecikliler,

Cumhuriyetin birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet-millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmemiz, özgürlük ve demokrasiyi Anayasal sınırlar içerisinde olabildiğince yaşayabilmek ve yaşatabilmek kararlılığını göstermemiz gerekmektedir.

Cumhuriyet bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine değer atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanmalıdır.


Sevgili Gençler,

Unutmamalıyız ki, Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdur.” Kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz büyük önem arz etmektedir.


Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi” sizsiniz. Sizler, Büyük önderin “Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz.


Saygıdeğer Bilecikliler,

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder ATATÜRK ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum.

Gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, 29 Ekim Cumhur Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı iç sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Konuşmanın ardından Nayir, gençler tarafından getirilen Türk bayrağını teslim aldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç verdi. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlama etkinlikleri tören geçişi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim