Atatürk’ün 19 mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ve  milli mücadeleyi başlatmasının üzerinden tam 100 yıl geçti. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi Milli Mücadele’nin 100. Yılına ilişkin hazırladığı Cumhuriyet Tırı’nı Türkiye’nin her yerine tanıtım amaçlı yola çıkardı.

İl il gezen Cumhuriyet Tır’ı 6  Eylül Kurtuluş gününde Bilecik’e geldi. Bilecikliler tarafından yoğun ilgi gören tır,  7 Eylül’de de Bozüyük’te olacak.

Cumhuriyet Tır’ı önüne kurulan stantda ADD’ye gelir sağlamak amacıyla  Atatürk baskılı ürünler satılırken, tırın içerisinde bulunan 1927 basımlı Nutuk eseri ziyarete gelenlerin oldukça  dikkatini çekti.

“Özellikle Bilecik’in kurtuluşa denk getirdik”

Bilecik ADD  Başkanı Rasim Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında; “ Atatürkçü Düşünce Derneği  genel merkezinin Milli Mücadele’nin 100. yıılı nedeniyle hazılayıp  Türkiye çapında tanıtım amaçlı dolaştırdığı tırlarımızdan bir tanesi de özellikle Bilecik’in kurtuluş gününe denk gelen 6 Eylül  günü burada konuşlandırdık.Arkadaşlarımız Atatürk’le ilgili gösterilerinin tanıtımını yapıp ADD ye bir gelir sağlamak amacıyla satış yapacaklar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle yönetim kurulundaki arkadaşlar sağ olsunlar. Birlikte bu işi yaptık bu tırı buraya getirdik. Bundan sonrada daha iyi işler yapmaya çalışacağız.” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim