CHP Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin, dün İl Başkanı Şinasi Çetinkaya’nın düzenlediği basın toplantısı öncesi ülke gündeminde çok tartışılan bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. AKP Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Tülay Babuşçu’nun Cumhuriyet değerlerine yönelik sarf ettikleri sözlere cevap veren Gültekin, her iki vekili de kınadığını söyledi. Önceki gün Mecliste yapılan Yüce Divan oylaması hakkında da konuşan Gültekin,  “Yolsuzluğun üstü kapatılan parlamento, devletin itibarını sıfırlar” ifadesini kullandı. DidemGültekin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet kadınları Cumhuriyet'in artığı değil, temel taşıdır”

“Bildiğiniz gibi AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in kadınlarımıza yönelik olarak “Cumhuriyet artığı” ifadesini kullanması üzerine yurdun çeşitli yerlerinde basın açıklamaları düzenledik ve suç duyurularında bulunduk. Buradan bir kez daha Metiner'e seslenmek istiyoruz ki “artık” diye bahsettiği şey, kalan parçacık olur, bitmiş bir şeyin parçacığıdır “artık” kelimesi. Fakat bugün buradan bir kez daha belirtelim ki, Cumhuriyet biten bir şey değildir, devamlı ilerleyecek ve yükselecek olan bir değerdir ve Cumhuriyet kadınları da Cumhuriyet'in artığı değil, temel taşıdır.

“Cumhuriyet bir reklam arası değil, bir devrim başlangıcıdır”

Bunun haricinde Sayın AKP'li Tülay Babuşçu da “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” diye bahsetmiş. Cumhuriyet bir reklam arası değildir, bir devrim başlangıcıdır. Devrim tarihidir, tarihtir ve bahsettikleri, yıkmak istedikleri değerin bugün milletvekilliğini yapmaktadırlar. Eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisi'nde vekillik görevini sürdürüyorlarsa ve aldıkları maaşı kullanabiliyorlarsa bu Cumhuriyet sayesindedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri sayesindedir. Hem Babuşçu'yu hem de Metiner'i buradan kınadığımızı bir kez daha dile getiriyoruz.

“Yolsuzluğun üstü kapatılan parlamento, devletin itibarını sıfırlar”

Geçtiğimiz hafta Türkiye ciddi bir süreçten geçti, yolsuzluklarla ilgili 4 bakanın Yüce Divan'a sevk edilmesi Meclis'te oylamaya sunuldu bildiğiniz gibi. Bir parlamento düşünün, yolsuzlukların üstü örtülüyor ve bir parlamento düşünün yolsuzluklar ayyuka çıkmışken yolsuzlukları adeta tescillercesine Yüce Divan'a sevk talebi reddoluyor. Yolsuzluğun üstü kapatılan parlamento, devletin itibarını sıfırlar değerli arkadaşlar. 2015’te Cumhuriyet tarihinde ikinci devrim gerçekleşecektir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı kaçınılmazdır ve Bilecik örgütümüz başta olmak üzere, Türkiye genelinde tüm örgütlerimizle 2015'te Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapacağımızı buradan ilan ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim