Barış Eren 

MHP ve CHP Bozüyük İlçe Teşkilatları, basın açıklaması yaparak Cumhuriyet meydanının ikinci kez kamulaştırıldığını iddia ettiler.

MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk, “Encümen kararı ile Kamulaştırması yapılarak kesinleşen Cumhuriyet Meydanının tekrar kamulaştırıldığını ve bedelinin ödendiğini öğrenmiş bulunmaktayız” diyerek, “Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimi olarak yapılan yanlışların, tüyü bitmemiş yetim haklarının sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olacağımızın hemşerilerimiz tarafından bilinmesi istiyoruz” dedi.

CHP Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Coşkun Aksu da, “Cumhuriyet meydanında bulunan ve kırk yıl önce kamulaştırılması tamamlanan aynı taşınmazların ne acıdır ki, yeniden ve mükerrer olarak 8 Mayıs 2014 tarih ve 257 sayılı Belediye Encümen kararı ile kamulaştırıldığını Belediye Başkanının açıklamaları ile bir milyon lira kamulaştırma bedeli ödendiğini tespit ettik” dedi.

MHP Bozüyük İlçe Başkanı Mehmet Karuk, Cumhuriyet meydanının ikinci kez kamulaştırıldığını iddia etti.

Karuk, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın, Cumhuriyet meydanının kamulaştırılmasıyla ilgili muhalefeti suçlayıcı biçimce açıklamalar yaptığını söyledi.

Yapılan araştırmada, açıklamaların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını savunan Karuk, şöyle konuştu:

“Daha önceki dönemlerde Encümen kararı ile Kamulaştırması yapılarak kesinleşen Cumhuriyet Meydanının tekrar kamulaştırıldığını ve bedelinin ödendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Fatih Bakıcı belediyenin geriye dönük hiçbir araştırmaya gerek duymadan defaten tekrar kamulaştırma yapması Bozüyük'te belediyecilik hizmetlerinin nasıl yapıldığının göstergesidir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimi olarak yapılan yanlışların, tüyü bitmemiş yetim haklarının sonuna kadar takipçisi ve savunucusu olacağımızın hemşerilerimiz tarafından bilinmesi istiyoruz. Cumhuriyet meydanının kamulaştırılması ile ilgili ayyuka çıkan bu konu hakkında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'dan Bozüyüklü hemşerilerimizi bilgilendirecek ve rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz.”

Basın toplantısında, belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

CHP Bozüyük Belediye Meclis Üyesi Coşkun Aksu da, Cumhuriyet meydanının ikinci kez kamulaştırılmasının yapıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Aksu, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın, Cumhuriyet meydanının kamulaştırılmasıyla ilgili olarak 'Kırk yıldır kamulaştırması yapılmamış ve resmi evraklarda halen vatandaşın tapulu yeri olarak görünen cumhuriyet meydanımızın kamulaştırılması için bir milyon lira para ödedik. Onlar önce kırk yıldır kamulaştırılmayan cumhuriyet meydanının cevabını versinler' sözlerini hatırlatarak, konuyla ilgili araştırma yaptıklarını söyledi.

Cumhuriyet meydanında 24 Ekim 1975 tarih ve 299 sayılı Belediye Encümen kararı ile kamulaştırma yapıldığını, kamulaştırma bedellerinin Ziraat Bankası Bozüyük Şubesine 8 Mart 1976 tarihinde hak sahipleri adına yatırıldığını, böylece kamulaştırma işleminin kesinleştiğini tespit ettiklerini dile getiren Aksu, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet meydanında bulunan ve kırk yıl önce kamulaştırılması tamamlanan aynı taşınmazların ne acıdır ki, yeniden ve mükerrer olarak 8 Mayıs 2014 tarih ve 257 sayılı Belediye Encümen kararı ile kamulaştırıldığını Belediye Başkanının açıklamaları ile bir milyon lira kamulaştırma bedeli ödendiğini tespit ettik.

Sonuç olarak Belediye Başkanının açıklamalarında sözünü ettiği, aralarında eniştesinin taşınmazlarının da bulunduğu, kırk yıl önce kamulaştırılan bu taşınmazların, sadece tescil işlemlerini tamamlamak yerine, hiç kamulaştırma işlemi yapılmamış gibi yeniden bedel ödeyerek mükerrer kamulaştırma yapılması, tüyü bitmemiş yetim hakkının nasıl korunduğunu gösteren bir skandaldır. İleri sürdüğümüz bu iddialarımızla ilgili tüm belgeler elimizde olup Belediye Başkanlığından skandal olay ile ilgili açıklama bekliyoruz.”

Basın toplantısında, İlçe Başkanı İhsan Esel, CHP'li belediye meclis üyeleri ve partililer de hazır bulundu.

Editör: TE Bilişim