Vali Tahir Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen toplantıda, programın protokol ile kutlanan sade bir tören olmasının ötesinde, halkın katılımıyla gerçekleşen, coşkuyla kutlanan gerçek bir bayram olması gerektiğini belirtti.

İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapılan son değerlendirme toplantısında bir araya gelen temsilcilere seslenen Vali Büyükakın, bayram coşkusunun halkın yoğun katılımıyla yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Cumhuriyet, hepimizin ortak değer. Bunu çocuklarımıza miras bırakmak için hep beraber güzel bir bayram geçirmeliyiz” dedi.

Sözlerinde birçok defa birlik ve beraberlik duygusunu ön plana çıkartan Vali Büyükakın, ayrıca  protokole de seslenerek, “Protokol derdine düşmeyin,  Orada fotoğraf vermeye gitmiyoruz. Orada sembollerimizi, rozetlerimizi, flamalarımızı ön plana çıkartmak için bulunmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vali Büyükakın, şöyle konuştu:“Belli günlerin; milli günlerin, bayramların, kutlamaların, sadece protokolün biraraya geldiği soğuk törenlerden ibaret kalmaması, bunun halkın katılımı ile bir coşku içinde yapılması ve herkesin orada olması, herkesin kendini ait hissettiği bir boyutta ele alınması fikrini vekillerimizle, siyasi partilerimizin il başkanlarıyla, bürokrat arkadaşlarımızla paylaştığımızda hepsi son derece olumlu yaklaştılar.

Daha sonra sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza yönelik arkadaşlarımız tarafından yapılan birkaç toplantı oldu. Orada da büyük bir hüsnü kabul gördü. Bugün, son bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın kutlamalarından önce buraya herkesin çok güçlü bir şekilde katkı vermesi ve bu törenlerin halkın katılımı ile yapılması için biraraya gelmiş bulunuyoruz.

Program kapsamındaki çalışmalara katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Programlar 26 Ekim’de başlıyor

Programımız 26 Ekim’de üniversitemizde yapılacak bir konferans ile başlayacak. 28 Ekim’de sat 13.00’da çelenk sunma töreniyle devam edecek. Hemen peşinden, resim sergisi açılışı yapılacak. 29 Ekim Pazar günü yapılacak program ise Valilik makamında tebriklerin kabulü ile başlayacak. Daha sonra ise 09:30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Edebali Stadyumu’na bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Bu yürüyüşün özellikle halkımızın katılımıyla, geniş çaplı bir şekilde güçlü bir yürüyüş yapalım istiyoruz.

Alanlar fener alayı ile renklenecek

Kutlama töreni yapıldıktan sonra ise akşamına bir renk katalım istedik. Cumhuriyet hepimizin ortak değeri, bu kapsamda da bir fener alayı düzenliyoruz. Bunu özellikle, çocuklarımıza bir miras bırakmak için yapmak istedik. Çünkü geleceğin yöneticileri, bu ülkenin gerçek sahipleri gençler olacak. Onlara bu mirası hep birlikte göstermeliyiz. Televizyonlarda ve diğer platformlarda çocuklarımıza kötü örnek oluşturacak birçok davranış gösteriyoruz ama birlikte olduğumuz zamanları da en güzel göstereceğimiz yerler bu tür anlamlı günler. Çocuklarımıza, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü göstermemiz için de inşallah güzel bir kutlama yaparız ve fener alayında da bu bir coşkuya dönüşür. Bütün niyetimiz bu.

“Eksiklikler bana aittir, güzellikler de bu kente”

İyi bir niyetle başladık. Elimizden geldiğince güzel bir program hazırlamaya çalıştık. Şüphesiz eksikliklerimiz olacak. Orada da bütün sorumluluğu ben alıyorum.  Eksiklikler, bana aittir; güzellikler de bu kente, buraya katkı veren arkadaşlara aittir. İnşallah sonrakinde o eksiklikleri telafi edecek şekilde bir değerlendirme toplantısı yaparız. Sahada bir eksiklik görürseniz, onu sükunet içinde karşılayıp notunuzu alın. Daha sonra yapacağımız değerlendirme toplantısında onları da gözden geçiririz.

“Protokol derdine düşmeyin”

Sizlerden son ricam da lütfen orada bir protokol derdine düşmeyin. Esas, şekle kurban gitmesin. Biz orada Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için, bunun bu halkın ortak değeri olduğunu göstermek için toplanıyoruz. Orada fotoğraf vermeye gitmiyoruz. Orada sembollerimizi, rozetlerimizi, flamalarımızı ön plana çıkartmak için bulunmuyoruz. Oradaki tek ortak şey bayrağımız. Orada herkesin ellerindeki Türk bayraklarıyla vatana sahip çıktığını göstermesi yeterli. Bu günün anlam ve önemine yakışır bir şekilde çocuklarımızla birlikte, ailemizle birlikte alana gidersek inşallah burada çok güzel bir örnek olur. Türkiye’ye Bilecik’ten güzel bir örnek olarak yayılır diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim