Korkmaz Kesik

Cumhuriyet’in ilanının 91. yıldönümüne resmi törenlerden ziyade alternatif kutlamaların damga vuracağı benziyor. Geçtiğimiz milli bayramlarda olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği  alternatif tören ile Atatürk Anıtına çelenk bırakacak. 13.00’da Valiliğin düzenlediği resmi törenin ardından CHP ve ADD ve Türk Kadınlar Birliği 14.30’da alternatif bir tören düzenleyecek.

Alternatif çelenk töreniyle birlikte yarın devam edecek kutlamalar çerçevesinde fener alayı düzenlenecek. Toplanma saati 17.00 olarak belirlenen yürüyüş Edebali stadı önünden başlayacak. 7 kişilik düzenleme kurulu öncülüğünde yapılan yürüyüş ile ilgili kurul üyesi olan Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, yürüyüşe halk tarafından ve ilimizde bulunan partilerden ve sivil toplum örgütlerinden büyük destek geldiğini söyledi. “Bayrağını al da gel” sloganı ile yola çıktıklarını belirten Köse, yapılacak olan yürüyüşe Cumhuriyet Bayramına yakışır bir coşku ile geçeceğini söyledi.


Fener alayı düzenleme kurulunun ziyaretleri sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Birleşik Kamu İş, Eğitim İş, Eğitim-Sen, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, Türk Kadınlar Birliği, Sinoplular Derneği, Karadenizliler Derneği, Edebali Kültür ve Dayanışma Derneği, Gaziler Derneğinin yürüyüşe destek vereceği öğrenildi.


Cumhuriyet Meydanına kadar sürecek olan fener alayının ardından hava koşullarının elverişli olması durumunda yerel sanatçılardan Kazım Kaya ve liseli öğrencilerin oluşturduğu Eksibeş adlı müzik grubu konser verecek.

 



 

 

 

Editör: TE Bilişim