Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ve beraberinde Meclis Divanı’nı kabul etti.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin beraberindeki heyette yer alan, TOBB Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şermin Kahraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Düzgün, Meclis Başkan Yardımcıları Muharrem Kaya ve Sabri Çobanoğlu, Meclis Divanı Üyeleri; Adem Akman, Bahattin Üstün, Berat Subaşı, Cengiz Çevik, Harun Öztürk, Ertan Onur, Fatih Umutlu, Hakkı Aynur, İbrahim Engin Ergin, İbrahim Sak, İlhan Karaçayır, Yüksel Gökçedağ, Genel Sekreter Doğan Gürkan Akyol ve Ticaret Sicil Müdürü Nahit Menteşe ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldiler.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Pandeminin halen devam ettiğini ve bunun bazı zorluklar ortaya koyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, dönem dönem sıkıntıların var olabileceğini fakat geleceğe umutla bakmamız gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için doğru adımların atılmasının; Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliği içerisinde halkımızın ayakta durabilmesi adına, sürekli olarak yeni projeler üretmenin son derece önemli olduğunu belirtti. KKTC’nin milli davasının, uluslararası camiada daha iyi kabul görmesi için yapılan çalışmaların irade gerektirdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, federal temelde bir antlaşmanın hiçbir sonuç vermeyeceğinin altını çizdi.

“BURADAKİ DEVLET GERÇEKTİR”

Rum tarafının federasyon anlayışının, Kıbrıs Türklerinin anlayışından çok farklı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şu şekilde devam etti; “Onların anlayışı; çoğunluğun azınlığı yöneteceği ve zaman içerisinde Türkiye’nin adadan çekileceği bir ortam yaratmaktır. Bizim siyasetimiz ise Türkiye’nin de desteğiyle yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devlettir. Rum-Yunan ikilisinin, Enosis için Kıbrıs Türklerine karşı yaptığı hain saldırılar sonucu bu topraklarda verdiğimiz şehitler, yaşadığımız acı günler unutulmaz. Burada bir soykırım yaşandı. Bizim için önemli olan 1974’te Türk askerinin adaya çıkıp iki bölgenin oluşmasını, kökleşmesini sağlamış olmasıdır. KKTC, 1983’ten bu yana kendisini dünyaya kabul ettirmiş bir noktaya gelmiştir. Tanınma başka bir şeydir, kabul görme başka bir şeydir. Buradaki devlet gerçektir. KKTC vardır ve biz bu gerçeği dünyaya anlatmış bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’daki haklarımızın korunması ve KKTC’nin daha da güçlenmesi için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bunun geri dönüşü yoktur. Bizim siyasetimizi başarılı bir şekilde sürmektedir. Türk varlığının azınlığa düşmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.”dedi

Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Keskin, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın faaliyetleri ve projeleri ile kentin sanayi ve kültür-turizm alanında tanıtma fırsatı bulduk. İhracat yapan üyelerimizle gerekli çalışma ve girişimlerde bulunarak, Bilecik-KKTC arasında ticari faaliyetleri güçlendirmek bu doğrultuda önemli adımlar atarak geliştirilmesini sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza yaklaşımından kıymetli kabul ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Editör: TE Bilişim