Türkiye’de 500 büyük kuruluş içerisinde ilk 300 yeralan, Bilecik'te 100 dönüm kapalı, 170 dönüm de açık alanı bulunan, ayrıca alüminyum ekstrüzyon tesisleri, izabe geri dönüşüm tesisi, entegre yatay boyama tesisi olmak üzere 5 fabrikası olan Arslan Alüminyum Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, Bilecik  2. Organize Sanayi Bölgesi’ne 20 milyon TL değerindeki  6. Fabrikası olan Entegre Dikey Boyama Tesisi’nin temellerini attıklarını belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicilerin yatırım yapması gerektiği çağrısına imkanları çerçevesinde duyarsız kalmadıklarını ve 20 Milyon TL değerindeki tesisin temelini attıklarını belirten Arslan, tesisi bu yıl sonuna kadar biteceğini,2017 yılı sonunda  üretime geçirmeyi hedeflediklerini, bu tesisin son teknoloji ile donatılmış makinelerle çalışacağını ayrıca 12.500 ton yıllık üretim kapasitesine de sahip olacağını söyledi.

Bu ülkede şu süreçte gücü olan herkesin yatırım yapması gerekir” 

Genel Müdür Yardımcısı Pınar Arslan ve Genel Koordinatör Niyazi Demirler ile 3.  Fabrika’da gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Arslan Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, kritik bir süreçten geçildiğini ve ekonomik krizin bulunmasına rağmen herkesin elini cebine sokarak risk alarak yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Arslan, bu kapsamda 1970 yılından buyana Arslan Alüminyum ailesi olarak sektöründe, prensiplerinde, planlarında, misyonlarında ve ülke gelişmesinde endeksli planlar yaparak gerek iç pazarda,gerekse dünya pazarında adından söz ettiren kuruluş olma yolunda ilerlediklerini ve Türkiye’de ki 500 büyük kuruluş içerisinde ilk 300’de yer almayı başardıklarına vurgu yaptığı konuşmasında, 2023 yılına kadar da 150 firma arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti.



Cumhur Başkanı yatırım için cesaret verdi

“Ülke uçuruma gidiyor aman yatırım yapmayın” feryatlarına inat ülkenin bu süreçte yatırıma ihtiyacı olduğunu ve en son 2009 yılında son yaptıkları tesiste ekonomik krizin yaşandığını fakat çalışma ile bunun da üstesinden geldiklerini aktaran Arslan, çalışanın şansının da yanında olacağını belirtti.

Bu yatırımı yapmadan önce bir yakınının düğününde dönemin Başbakanı , Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile karşılaştıklarını ve yatırım yapma hususunu kendilerine ilettiklerinde, Erdoğan’ın “hiç tereddüt etme yatırımı yap” dediğini söyleyen Mehmet Arslan,  şimdi de Cumhurbaşkanı’nın çağrısına cevapsız kalmayarak yatırım için kolları sıvadıklarını belirtti.  Piyasaların açılacağına inandıklarını aktaran Arslan, riske girdiklerini  birikim ve tecrübeleri ile çalışarak başaracaklarını eğer inanmasalar yatırım yapacakları parayı ceplerine koyarak başka bir ülkeye gidebileceklerini fakat Türkiye'de Bilecik'e yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Durumu olan herkesi yatırıma davet eden Mehmet Arslan, yatırım yapmayanları kötüleme gibi bir niyetlerinin olmadığını, kendilerinin de risk alarak bu yatırımı gerçekleştirdiklerini ve bu tesisin Türkiye açısından önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Arslan, 500 kişilik istihdam sağladıklarını yeni tesisin 50 kişilik daha istihdam sağlayacağını fakat yeni yapılacak tesisin yeni teknoloji ve aynı sayıda eleman ile daha kalite fazla üretim imkanını sağlayacağını aktardı.

Başarının sırrı üretmek ve çalışmak”

Başarısının sırrının çalışmakta olduğunu belirten Arslan, kendisinin ilkokul mezunu ve garip bir ailenin çocuğu olduğunu, 1957 yılından buyana aynı sektörde çalıştığını çok çalışmanın yanısıra birazda şanslarının yanında olduğunu belirterek, çalışanın herzaman şansının yanında olacağına inandığını söyledi.

Arslan, çalışmaktan başka hiçbir dayanağı ve arkasında bir güç olmadığını da belirtti.

Üreten ve çalışan herkesin sonunda başarıyı yakalayacağını kendilerine prensip edindiğini belirten Mehmet Arslan, Arslan Alüminyum’un artık kurumsallaştığını, çocuklarına hisse ve yetki verdiğini, gençlere de bırakacağını söyledi.


“Dolar’ın yükseliş nedeni 15 Temmuz darbe girişimidir”

15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin bugün Dolar’ın bu kadar yükselmesinin ana sebebi olduğunu belirten Mehmet Arslan, bu ülkenin varlıklarının da, edilenlerin de, yapılanların da belli olduğunu, yapılanların edilenlerin 3 katı fazla olursa bunun bir yerden karşılanacağını gerek sanayiciden, gerekse başka yerden olduğunu belirtti.

Süleyman Demirel zamanında bir gece de Dolar’ın 6 liradan 42 liraya çıktığına tanık olduğunu belirten Arslan, bu dönemdeki artışın yarı yarıya kurtaracağını bundan zarar görülebileceğini fakat herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti. 


Kendilerinin Dolar’dan dolayı zararları olduğunu, aldıkları makineleri Dolar veya Euro bazında aldıklarını, alış ve satışları da bu kapsamda gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, “Dolar’dan zarar ettik” diye bağıranların dolarları nerelere bağladıklarının önemli olduğunu ve kendilerinin dolarları yatlara, katlara villalara değil makinalara bağladıklarını vurguladı.

Kendilerinin sanayici olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak adına  ürettiklerini ve çalıştıklarını, askerlerin cephede savaştığını, sanayicilerin de ekonomi ile savaştığını  aktaran Mehmet Arslan, ekonominin kısa zamanda yeniden normale döneceğine inandığını sözlerine ekledi.

Arslan Alüminyum ailesi olarak buna inandıklarını ve son teknoloji ile yatırımlarına davam edeceklerini de belirten Arslan, Alüminyum’un merkezini Bilecik'e taşıyacaklarını da söyledi.

Editör: TE Bilişim