Bi­le­cik AK Parti 7.​Ola­ğan Kong­re­si ger­çek­le­şir­ken tek aday ola­rak se­çi­mi giren Ser­kan Yıl­dı­rım, yeni İl Baş­ka­nı oldu.


Bi­le­cik İstas­yon Spor Sa­lo­nu’nda ger­çek­le­şen kong­re­ye; Ener­ji ve Tabii Kay­nak­lar Ba­ka­nı Fatih Dön­mez, Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Meh­met Mu­har­rem Ka­sa­poğ­lu, AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ali İhsan Yavuz, Tarım Kredi Ko­ope­ra­tif­le­ri Genel Mü­dü­rü Fah­ret­tin Poy­raz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın ka­tı­lım sağ­la­dı.


Ko­ro­na­vi­rüs ted­bir­le­ri kap­sa­mın­da ger­çek­le­şen kong­re­ye AK Parti Genel Baş­ka­nı ve Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan te­le­kon­fe­rans sis­te­mi ile ka­tıl­dı.
Yeni İl Baş­ka­nı Ser­kan Yıl­dı­rım, kong­re­de yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, 2023 he­de­fi­ne ulaş­mak ve Cum­hur it­ti­fa­kı­nın de­va­mı ve se­la­hi­ye­ti için dur­ma­dan yo­rul­ma­dan ça­lış­ma­ya devam ede­ce­klerini be­lir­te­rek, “yine ta­ri­hi bir gün ya­şı­yo­ruz. Hep bir­lik­te bu coş­ku­ya ortak ol­ma­nız­dan do­la­yı şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. “Belki bugün sal­gın se­be­biy­le sa­yı­sal ola­rak aynı ço­ğun­luk­ta bir arada de­ği­liz fakat aynı ruhu ya­şa­yan, aynı inan­ca ve aşka sahip, aynı he­ye­ca­nı duyan bin­ler­ce ak sev­da­lı gö­nül­daş­lar­la bir­lik­te­yiz.


De­ğer­li Ha­zi­run Kıy­met­li mi­sa­fir­ler Kong­re­le­ri­miz Par­ti­mi­zin ken­di­ni ye­ni­den ta­nım­la­dı­ğı ve kad­ro­la­rı­nı ta­ze­le­di­ği ku­rul­lar­dır. Yani Biz­le­rin düğün gün­le­ri­dir. Bu güzel günde Teş­ki­la­tı­mız­la bir arada ol­mak­tan onur ve gurur du­yu­yo­rum.
De­mok­ra­si­ye, Ül­ke­mi­ze ve Mil­le­ti­mi­ze hiz­met için ku­ru­lan par­ti­miz; en zor ba­di­re­le­ri at­la­tıp bu­gün­le­re geldi, E muh­tı­ra­sı, Gezi olay­la­rı, 17-25 ara­lık, 15 Tem­muz gibi bir daha ya­şa­mak is­te­me­di­ği­miz zorlu sü­reç­le­ri hep bir­lik­te inan­cı­mız ve sev­da­mız­la aştık, Kıy­met­li mi­sa­fir­ler biz­ler Çok de­ğer­li bir da­va­nın ne­fer­le­ri­yiz bu yüz­den ara­mız­da küs­kün­lük dar­gın­lı­ğa izin ve­re­me­yiz, Bu­ra­da­ki her bir ar­ka­da­şı­mın en büyük me­se­le­si, so­rum­lu­lu­ğu­nu üst­len­di­ği­miz kutlu da­va­ya hiz­met etmek, şah­si­ye­ti­miz­le, si­ya­se­ti­miz­le, du­ru­şu­muz­la, ic­ra­atı­mız­la mil­le­ti­mi­zin gön­lü­nü ka­zan­mak­tır. Kıy­met­li dava ar­ka­daş­la­rım Teş­ki­lat işi gönül işi­dir, Sevda işi­dir, dur­ma­dan, yo­rul­ma­dan, bık­ma­dan Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın izin­den; mil­le­ti­miz için koşma işi­dir. Bu dava başka bir dava o yüz­den Dille söy­le­mek yet­mez kalp­ten ola­ca­ğız.


Her zaman söy­le­di­ği­miz gibi, AK Parti mil­le­ti­miz ta­ra­fın­dan ku­rul­muş ve bu­gü­ne kadar da mil­le­ti­mi­zin des­te­ği, duası sa­ye­sin­de bu gün­le­re gel­miş bir par­ti­dir.
Bizim Rab­bi­miz­den başka yö­ne­lecek hiç­bir ma­bu­du­muz, mil­le­ti­miz­den başka yas­la­na­cak hiç­bir da­ya­na­ğı­mız yok­tur. Hep bir­lik­te bir ola­ca­ğız iri ola­ca­ğız diri ola­ca­ğız hep bir­lik­te Tür­ki­ye ola­ca­ğız.


Tür­ki­ye­mi­zin Bü­yü­me­si, güç­len­me­si, her alan­da he­def­le­ri­mi­ze doğru iler­le­me­si için ge­ce-gün­düz ça­lı­şı­yo­ruz, Mil­le­ti­miz­den al­dı­ğı­mız güçle, teş­ki­lat­la­rı­mı­zın des­te­ğiy­le, dost­la­rı­mı­zın hayır du­asıy­la dur­mak yok, yola devam, di­ye­rek mü­ca­de­le­yi sür­dü­rü­yo­ruz Dünya Li­de­ri­miz Sn Cum­hur­baş­ka­nı­mız ve Genel Baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip er­do­ğa­nın söy­le­di­ği gibi ön­ce­lik­le 2023 he­de­fi­ne ulaş­mak için, Cum­hur it­ti­fa­kı­nın de­va­mı ve se­la­hi­ye­ti için dur­ma­dan yo­rul­ma­dan ça­lış­ma­ya devam ede­ce­ğiz. Top­lu­mun her ke­si­mi­ni ku­cak­la­yan kad­ro­la­rı­mız­la, hem 20 yıl­lık geç­mi­şi­mi­ze sahip çı­ka­cak, hem de ge­le­ce­ğe yö­ne­lik he­def­le­ri­mi­zi bu teş­ki­lat ya­pı­la­rı­mız­la ya­rın­la­ra ta­şı­ya­ca­ğız.


Biz­ler; ge­ce­si­ni gün­dü­zü­ne katan, cesur, ka­rar­lı ve yü­rek­li bir Genel Baş­kan ile bir­lik­te ça­lı­şı­yo­ruz. Ül­ke­si ve mil­le­ti için dur­mak­sı­zın mü­ca­de­le eden, üm­me­tin der­diy­le dert­le­nen, maz­lum­la­rın sesi olan li­de­ri­miz­le, Recep Tay­yip Er­do­ğan ile yol yü­rü­mek bizim için bir şeref ve onur ve­si­le­si­dir. Si­ya­set­te var ol­ma­nın en büyük mo­ti­vas­yon kay­na­ğı­dır.


Ben bu­ra­dan ben­den önce görev almış ve gö­re­vi­ni la­yı­kıy­la ifa etmiş Fik­ret Baş­kan ve Ön­ce­ki dönem il – ilçe baş­kan ve yö­ne­tim­le­ri­ne ver­di­ği emek­ler­den do­la­yı te­şek­kür edi­yo­rum. Tabi unut­ma­dan Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın di­lin­den hiç dü­şür­me­di­ği par­ti­mi­zin­de Ce­fa­kar Kah­ra­man­la­rı olan Kadın kol­la­rı­mız­dan bah­set­me­den geç­mek elde de­ğil­dir. Gerek teş­ki­lat ça­lış­ma­la­rın­da gerek ise se­çim­ler­de, gece gün­düz de­me­den cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın öv­gü­sü­ne maz­har olmuş kadın kol­la­rı­mı­za sa­hi­biz. Hep­si­ne şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. Ve ge­le­lim milli şa­iri­mi­zin bah­set­ti­ği ası­mın nesli di­yor­dum ya. Ne­sil­miş ger­çek, İşte çiğ­net­me­di na­mu­su­nu çiğ­net­me­yecek olan genç­li­ğe sahip ol­du­ğu­muz için ne kadar gurur duy­sak azdır. Hep­si­nin alın­la­rın­dan öpü­yo­rum te­şek­kür edi­yo­rum.
Söz­le­ri­mi çok fazla uzat­ma­dan sözü; sözün sa­hip­le­ri­ne bı­rak­mak is­ti­yo­rum He­pi­ni­zi Al­la­h’a ema­net edi­yo­rum” dedi.
AK Parti 7.​Ola­ğan İl Kong­re­si’nde Yö­ne­tim Ku­ru­lu lis­te­si ise şu isimler­den oluş­tu:
İL YÖNETİM KU­RU­LU ÜYE ADAY­LA­RI
ASIL

Ser­kan Yıl­dı­rım
Ne­di­me Filiz Eğil­mez
Nur­can Çak­mak
Hilal Akyüz
Şer­min Kah­ra­man
Sema Nur Gür
Sev­can Uzun
Mü­nev­ver Geyik
Figen Kaya
Şe­ri­fe İşlek
Er­do­ğan Yeşil
Kök­sal Kacır
Cihan Uygun
Ze­ke­ri­ya Çakır
Ahmet Ateş
Ahmet Çağ­lar İspir
Ahmet Mert Yıl­dı­rım
Ebu­ta­lip Dur­sun
Ekrem Yıl­maz
Ab­dul­ba­ki Yavuz
Er­tuğ­rul Torun
Meh­met Ali Kaya
Meh­met Tur­han
Mu­am­mer Bedel
İzzet Toy
Nihat Can
Nur­kan Kah­ra­man
Oğuz Yiğit
Salih Elmas
Samet Çim
Sedat Çak­mak
Meh­met Ser­kan Işık
Semih Yavuz
Ser­vet Yıl­maz
Şahin Kurt
Hü­se­yin Taş­kın Bir­gül
Tay­fun Köş­şe­koğ­lu
Yücel Yerci
Yük­sel Yıl­dı­rım
Mus­ta­fa Ci­la­li
YEDEK
Tanju Gir­gin
Sel­çuk Çokal
Gök­han Cevik
Hülya Ali­şan
Ahmet Çe­li­kal
Bü­lent Sabah
Meh­met Mer­can
Deniz Uslu
Ali Ci­la­li
Alp­te­kin Emir
Numan Şükrü Kargı
Bay­ram Kür­şat Seçer
Seval Ke­le­bek
Ayhan Gül­şen
Nazmi Er
Aysel Şen­gül
Erkan Eren
Seyfi Altın
Hakan Çakır
Nedim Kuşçu
İL DİSİPLİN KU­RU­LU ÜYE ADAY­LA­RI
ASIL

Ali Öktem
Ser­kan Aşıcı
Orhan Şiş­man
Hü­se­yin Pınar
Nuri Şahin
YEDEK
Bilal Yıl­maz
Recep Ka­ran­fil
Recep Fidan
Bur­han Ka­ra­oğ­lu
Rami Üzül­mez
İL PARTİ İÇİ DE­MOK­RASİ HAKEM KU­RU­LU ÜYE ADAY­LA­RI ASIL
Şükrü Selöz
Salih Kaya
Kadir Pala
YEDEK
Yal­çın Gök­daş
Ercan Çelik
BÜYÜK KONG­RE DE­LE­GE­LERİ ÜYE ADAY­LA­RI
ASIL

Ser­kan Yıl­dı­rım
Mutlu Selen Haşit
Mu­ham­met Ka­ra­da­yı
Fik­ret Ka­ra­bı­yık
YEDEK
Kadir Bay­rak
Ra­ma­zan Kur­tul­muş

Editör: TE Bilişim