Gökay Şimşek

Osmaneli CP Standart Gıda A.Ş. Fabrikası’nda sendikaya üye oldukları gerekçesiyle iş akdi feshedilen işçiler fabrikalarının önünde sendika önderliğinde başladıkları eylemlerine devam ediyorlar.

Sendikaya üye oldukları gerekçesi ile Osmaneli CP Fabrikası’nda 9 işçinin iş çıkışı verilirken, İnegöl’deki fabrikadan da yine 9 işçinin iş sözleşmesinin sonlandırıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Daire Başkanı Göksel Şengün önderliğinde Osmaneli CP Fabrikası önünde iş akdi sonlandırılan işçiler eylem yaparak hak talebinde bulunuyorlar. İki gündür eylemlerini devam ettiren işçiler adına konuşan Sendika Daire Başkanı Göksel Şengün, işten çıkartılan arkadaşlarının tekrardan işlerine iadesi gerçekleşene kadar eylemlerini devam ettireceklerini belirtti.

Öz Gıda İş Sendikası’nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na konuya ilişkin yazdığı yazıda ise sendikalaşma açısından devam etmekte olan süreç ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“CP Standart Gıda San. Tic A.Ş. İşletmesinde sendikamız yeni örgütlenmiş olup. Toplu İş Sözleşmesi yapmak için oy çoğunluğuna haiz bulunmaktayız.

İşletmede sendikamıza üye olan birçok işçi işten atılmış olup, bunlarla ilgili olarak işe iade davaları açılmıştır. Bu davalardan İnegöl, Bilecik Osmaneli ve Manisa Turgutlu işyerlerinde çalışan toplam 305 Üyemizin mahkemece işe iade davaları neticelenmiş, ancak kesinleşmemiştir. Davalardan birinin kesinleşmesi halinde diğer davalara emsal teşkil edeceği bir vaka olup 305 üyemiz, bugün ki oylarımıza ilave olacaktır. Ancak, işverenlik yeni gelişen olaylara ve örgütlenmeye sürekli karşı tedbirler alarak, örgütlenmenin önünü kesmekledir. Sendikal çoğunluğu sağlayacak sayıya ulaşılmasını sürekli engelleme yoluna gitmektedir.

Bu nedenle;

a)Sendikamızca açılan işe iade davaları neticesi beklenerek, bilahare bildirilecek olan kesinleşen mahkeme kararından sonra,

b)Yeni üyelikler oluştuğundan ilgide kayıtlı yazımız iptal edilerek, bugünkü yazımıza göre değerlendirilecek. Daha Önce Toplu İş Sözleşmesi bulunmayan işletme için; 6356 sayılı kanunun 42. maddesi gereğince işletmede çalışanların ve üyelerimizin tespitinin yapılarak tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim