Bilecik -Yenişehir karayolu bağlantı viyadüğündeki yamukluk vatandaşların tepkisine neden olup, “bir  viyadük yolunu bile düz yaptıramıyoruz” yorumlarını beraberinde getirirken haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Aylardır yapımına devam edilen kavşağın bitirilmek üzere asfaltı atıldı ne varki ortaya çıkan manzara ise oldukça düşündürücü bulundu.Yapılan kavşaktaki viyadük yamuk yapılmış, Mühendislerin hatası mıdır, yapan firmanın mı bilinmez ama adeta Bilecik-Yenişehir yolu gibi yılan hikayesine dönen ve aylardır bitirilemeyen kavşak yol da kıvrımlı bir hal almıştı. Yolda özellikle yeni yapılacak hastane tarafındaki eğim göze çirkin görünürken, sürücüler içinde adeta tehlike saçıp buradaki keskin yamukluğun kazaya davetiye çıkaracağı belirtilmiş, bağlantı yollarının da yapılmadan çalışmaların sonlandırılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Yol bitiminde biranda eski yola dönüş ve her iki taraftan fabrika çıkışları ve buralardan gelen araçlar ile kazaya davetiye çıkarıldığı ve tehlike arzettiği belirtilirken, yetkililer  haberimizin ardından yola 50 km hız sınır tabelası ile çözüm buldu. Bu durum ise yetkililerin, olası bir kaza durumunda bu hız tabelasını öne sürerek bahane bulabilecekleri yorumunu da beraberinde getirdi.

Bağlantı yollarının yapılmadan çalışmaların durdurulduğu ve aylardır bu yolun tehlike sarfettiği sürücüler tarafından yetkililerce bu duruma çözüm bulunması istenmişti.

Bu sorun geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelmiş ve 14. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Yenişehir bağlantı kavşağında yamukluğa neden olarak Doğalgaz   hattını göstermiş, ayrıca üniversiteye giden elektrik hattının ve telefon hatlarının da bulunduğu ve kaldırılmaları durumunda bağlantı yollarının yapımına başlanacağını belirtmişti.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal'ın da söz alıp yolun bitiminden eski yola çıkışın trafik açısında oldukça sıkıntılı ve tehlike yarattığını belirttiği toplantıda Vali Tahir Büyükakın gerekli notları almış ve gerekli görüşmeleri yapacağını belirtmişti.

Bu gelişmelerin ardından çözüm olarak yolun sağ tarafına küçük bir şekilde 50 km hız sınır tabelası asıldığı görüldü. 

Yetkililerin bu basit çözümü karşısında vatandaşlar ise olası bir olumsuzluk ve kaza sonucunda yetkililer sorumluluklarını atacak bir gerekçe buldu yorumunu yaptılar. Ve bir can kaybı olmadan biran önce yolun düzeltilmesini ve bitirilmesini istediler.

Editör: TE Bilişim