Hürriyet Mahallesi, Karaçay mevkiinde bulunan çöplükte başlayan yangın korkuya sebep oldu.

Gece saatlerinde başladığı öğrenilen yangını Belediye ekipleri İtfaiyeye bildirirken, yangının çöplükte biriken metan gazının etkisiyle çıktığı öğrenildi. Alevlerin çöplük dışına sıçramaması için İtfaiye soğutma çalışmasını sürdürürken, Belediye ekipleri kepçe ve kamyonlar yardımıyla bölgeye toprak dökülüyor.

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu: “Dün gece 23:30-00:00 sularında ihaleyi alan arkadaşların telefon etmesiyle bütün ekipleri toplayarak kepçe, şafak temizlik, 16-17 aracıyla olaya müdahale ettik. Bizim amacımız yangını kontrol altına alarak yan taraftaki ormanlık alana sıçramaması ve aşağı tarafa yayılmamasıydı. Biz sabah 05:00-06.00 ya kadar çalışarak bunu sağladık. Şuanda da yangın söndürülmüş durumda fakat metan gazı olduğu için duman tütmekte. Belediyemizin kepçeleri, kamyonetleri humumi bir şekilde çalışarak kısa bir zaman içinde söndürmek.”dedi.

Duman panikletti

Çöplükte çıkan yangının dumanları sabah saatlerinde havanın aydınlanması ile şehir merkezinde hissedilirken, işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, şehrin üzerindeki dumanı farkettiklerinde paniğe kapılarak; Kütahya’nın Domaniç ilçesi kırsalında çıkıp Bozüyük sınırlarına dayanan yangının Bilecik’in merkezine mi ulaştığı? sorusunu sordular.

Editör: TE Bilişim