Bilecik Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Anaokulu işbirliğinde ''Çocuksuz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın'' sloganıyla protokol imzalandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, imza töreninde yaptığı konuşmada, Bilecikte bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşa-dıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Birlik ve beraberlik içinde kollektif bir anlayışla bu güzel projeyi imzalıyoruz. Çocuklarımızın hayatında çok önemli olan bir oyuncak kam-panyasını başlatıyoruz. ''Bir Oyuncak Bin Umut'' sloganıyla bu projeyi uygulamaya koyacağız. Hocalarımız bu projeyle bizlere geldiklerinde çok mutlu olduk. Biliyorsunuz çocuklarımız bizim herşeyimiz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında tüm aileler var gücüyle çalışıyor ama bazı imkansızlıklar yüzünden çocukluğunda doyasıya oyuncaklarıyla oyna-yamayan yavrularımıza da bu anlamda bir fırsat doğmuş oldu. İnşallah bu proje sonucunda çocuklarımızın her biri, istediği oyuncağa kavuşacak ve doyasıya oynayacak. Oyuncaklarla oynadıktan sonra hevesi gittikten sonra bir yenisi ile değiştirebilecek ve o oyuncakla başka çocukların oynamasına fırsat vermiş olacak. Bu proje şehir içinde de birlik ve beraberliğe vesile olacak. Bu anlamda çalışan ve emek veren tüm arkadaşlarıma başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere, Bilecik Eğitim Derneğimize ve öğretmenlerimize  teşekkür ediyorum.''


İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise Bilecik Belediyesi'nin projede büyük bir destek kaynağı olduğunu belirterek, Başkan Selim Yağcı'ya şimdiye kadar yapılan tüm desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AR-GE Sorumlusu Mustafa Kan ise proje hakkında bilgi verdi.Kan, “1 yıl boyunca 12 kamu kurumuna konulacak oyuncak kum-baralarında toplanacak oyuncakların, Bilecik anaokulunda kurulacak atöl-yelerle eskilerin yeni hale dönüş-türülmesi ve toplanacak oyuncakların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ile ilgili faaliyetleri içeren bir proje.” olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından ha-zırlanan protokol, Başkan Selim Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şişman ve Bilecik Anaokulu Müdürü Müge Üstünbaş tarafından imzalandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, protokol imza töreninde hazır bulunan minik öğrencilerle birebir ilgilendi ve fotoğraf çektirdi.


PROJENİN AMACI

Bilindiği üzere oyunun çocu-ğun gelişimine olan katkısı büyüktür. Çocuk oyun oynarken oyuncakları ile kendisine ayrı bir dünya kurar. Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar çocuğun zihinsel, beden-sel ve psiko-sosyal gelişimlerini destekleyen, hayal gücünü ve yaratı-cılığını geliştiren en değerli araçlardır.

Çocukluk döneminde çocu-ğun simgeleri kullanma,  algılama, yeni kavramlar oluşturma gibi bilişsel becerilerin ve tüm gelişimlerinin desteklenmesi için farklı oyuncaklarla oynaması önem teşkil etmektedir. Bu projede çocukların farklı oyuncaklarla buluşması, oyuncaklarını paylaşarak paylaşma duygusuna vurgu yapmak amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında çevre-mizde bulunan her insanın bizlerle aynı imkânlara sahip olmadığı konusunda farkındalık oluşturmak, sevgi ve mutluluğun paylaştıkça çoğaldığı, acı ve üzüntülerin ise paylaştıkça azaldığını öğrenmelerini sağlamak diğer etkenlerdir.


PROJE HEDEF KİTLESİ:

Projemizin öncelikli hedef kitlesi sosyo-ekonomik düzeyi düşük öğrencilerdir; bununla beraber Bilecik halkımızdır.

Projemizde minimum 3000 kişiye ulaşılacağı düşünülmektedir.

PROJE FAALİYETLERİ:

Proje kapsamında;

*Merkez ilçede seçilen 12 kuruma “Oyuncak Kumbaraları” nın yerleştirilmesi.

*Proje görsellerinin dağıtılması ve projenin ilimizde duyurulması.

*Veli Oyuncak atölyesi kurulması

*Veli bilgilendirme toplantıları yapıl-ması

*Oyuncak paylaşım töreni (23 Nisan 2014)



BAŞKANDAN ÇOCUKLARA MÜJDE

Başkan Yağcı, makam odası-na gelen miniklere bir de müjde verdi. Yeni dönemde Çocuklar için Hürriyet Mahallesi Kayı boyu cami önünde bü-yük bir "Trafik Eğitim Pisti" planladık-larını açıkladı. Yağcı, “ Hem orası tra-fik kuralları uygulayabilecekleri bir alan olarak hemde eğlence parkı gibi daha geniş kapsamlı çalışma alanı olacak. Birde kış günleri için gezici mahiyetli kapalı pazar içerisinde çocuklara yönelik olarak ayrıca yapacağız”dedi.

BAŞKAN KOLTUĞUNU ELLERİYLE VERDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, koltuğunu Oğuzhan adındaki bir ana sınıfı öğrencisine verdi. Protokol kapsamında Başkan Selim Yağcı'nın makam odasına gelen ana sınıfı öğrencilerinden birisini koltu-ğuna oturttu. Bunun üzerine Başkan Yağcı “Koltuğun durumu nasıl? Keyifli oluyor mu yoksa biraz sıkıntı oluyor mu? Oğuzhan ancak sana veririm bu koltuğu. Biliyorsun büyüklerin koltuk mücadelesi nelere sebep oluyor. Sen bu koltuğa çok rahat oturdun.”diyerek espri yaptı.

 

Editör: TE Bilişim