İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çok güzel bir projeye imza attı.
  “Çocuklarımız Çiçeklerimiz” isimli projeyle birlikte, ilimizde yaşayan engelli çocuklar ve dezavantajlı gruplarla birlikte botanik bahçesi yapılmaya başlandı.



Projeyle ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, amaçlarının engelli çocuklarımızı sosyal aktiviteyle topluma kazandırmak, doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak olduğunu söyledi. Proje için Spor İl Müdürlüğünün yanındaki arsayı tahsis ettiklerini ifade eden Kocatepe, buraya içerisinde çeşit çeşit çiçeklerin yetiştirileceği kapalı ve açık sera kuracaklarını, ayrıca kümes hayvanları ve tavşan besleyeceklerini belirtti.



Proje koordinatörü Sevcan Akıncı ise, kurulacak bahçeden yalnızca engelli çocukların değil, yaşlılar ve yoksullar gibi dezavantajlı gruplardan vatandaşlarımızın da yararlanacağını söyledi ve kendilerine destek veren Porland Porselen’e teşekkür etti. Botanik bahçesinin ilk çiçekleri engelli çocuklar tarafından dikilirken, Bozüyük İzci Kulübü de engelli arkadaşlarına yardımcı oldu. Çevre Haftası kapsamında hayata geçirilen çiçek dikimine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına Dr. Talat Müftüoğlu da katıldı.

Editör: TE Bilişim