Emine Türksoy

            İlimiz Cumhuriyet Mahallesi'nde Hacı Hasan Sokak’ta yapılan inşaat öğrencilerin canını tehlikeye atıyor. İnşaatın okul girişinden tarafta büyük bir çukur var ve öğrencileri korumak için de hiçbir önlem alınmamış.

            Gazetemize gelen bir vatandaş yapılan inşaatın çevresinde yarık olduğunu ve öğrencilerin heran bir kaza ile karşı karşıya kalabileceğini belirterek şikayetini dile getirdi.


            Belediye’ye defalarca bu durumu

bildirdiğini belirten vatandaşlar; “Tamam deyip sallıyorlar, hiçbir şey yapılmıyor. Kursun giriş kapısının hemen önündeki çukura koruma bile konulmamış, bir çocuk arkadaşıyla şakalaşırken dengesi bozulsa düşer.

            Ölümler bile olabilir Allah korusun. Sonra bunun hesabını kim verecek? Çocuklar en değerli varlıklarımız, onlara en ufak bir şey olsa ortalığı yıkarız, ama önemli olan böyle kazalar olmadan önce tedbir almaktır.


            Yaklaşık 6 aydır bu yol bu şekilde. Biz defalarca aradık Belediye’yi ama sonuç alamadık. Bu inşaat ayrıca oradaki yolu da kapatıyor. İnşaat sahipleri kafalarına göre yol kapatabilirler mi? Yoksa burayı işgaliye bedeli ödeyerek mi kapatabiliyorlar?

            Öyle bile olsa ciddi bir güvenlik tedbiri alınması gerekli değil midir?  Burası çocuklarımızın canını tehlikeye atıyor. Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” dediler.

            Mahallede bulunan kursa öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde onlarca öğrencinin bu çukurun yanından yürümek zorunda kaldığını belirten vatandaşlar, ‘ders aralarında dışarıya çıkan öğrenciler, çukurun yanında oyunlarını oynuyorlar.

            Öğrenciler için tehlike yaratan bu durum velileri tedirgin ediyor yetkilileri göreve davet ediyoruz’ dediler.

 

Editör: TE Bilişim