8 yıldır çeşitli uyuşturucu maddeler kullanan 28 yaşındaki Yunus Bulut isimli gencin babası Durmuş Bulut (53) ile annesi Ayşegül Bulut (50) çocuklarının tabiri caizse çevrede canlı bomba gibi dolaştığını söylerken, devlet kurumlarına çağrıda bulunarak kendilerine yardım eli uzatılmasını talep ettiler.

Baba Durmuş ile anne Ayşegül Bulut, 7 yıldır çeşitli uyuşturucu madde kullanan oğulları Yunus Bulut’un son 1 senedir de Metamfetamin (met) denilen uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu söylediler. Bu süreç boyunca kendisine ve çevresine verdiği zararlardan dolayı gitmedikleri sağlık kurumu kalmadığını söyleyen anne ve baba Bulut, oğulları Yunus Bulut’un tedaviyi reddettiğini söylerken son çare olaraktan Vali’ye çıktıklarını ve durumu ona da anlattıklarını lakin herhangi bir çıkar yol bulamadıklarını vurguladılar.

“5 aydır Bilecik’te gitmediğimiz kamu kuruluşu kalmadı”

Madde bağımlısı oğullarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapılmasını isteyen baba Durmuş Bulut, “sorunumuz çok büyüktür. 8 yıldır benim oğlum Yunus Bulut uyuşturucu kullanmaktadır, 7 yıl boyunca uyuşturucu ve haplar kullandı, son bir yıldır da MET içiyor. MET içtiği içinde kafası şu anda tamamen gitmiş vaziyette, 5 aydır Bilecik’te gitmediğimiz kamu kuruluşu kalmadı. Valilik’ten yardım alamadık, Adliye’den yardım alamadık, İl Sağlık Müdürlüklerinden yardım alamadık.

“Çocuğumuz Bilecik’te gezen bir canlı bombadır”

Çocuğumuz şu anda Bilecik’te gezen bir canlı bombadır! Bunları gerekli kurumlara defalarca ilettiğim halde, dilekçeleri verdiğim halde hiçbir devlet makamı bize yardımcı olmadı.

Devlet büyüklerimizden Allah rızası için yardım istiyoruz, Heran çocuğum bir katliam yapabilir. ‘Evlerimizi yakacağım, sizi öldüreceğim’ diye bizi tehdit ediyor. Bizi, ‘uyuşturucu bulacaksınız’ diye tehdit ediyor. Biz ne yapacağımızı şaşırdık, sabahlara kadar uyku uyumuyoruz, Çocuklarımızı mı öldürecek, evimizi mi yakacak diye hep tedirginiz, perişan durumdayız, sabahlara kadar ağlıyoruz.

“Oğlum geçen sene benzin döküp kendini yaktı”

Oğlum geçen sene benzin döküp kendini yaktı, İzmit/Derince’de 45 gün yoğun bakımda kaldı, bundan bir hafta önce de arabasına benzin döktü yaktı, şu anda da diyor ki; ‘sizleri yakacağım, evinizi yakacağım, çocuklarını yakacağım, bunları biz Emniyete defalarca ilettiğimiz halde çocuğum Bilecik’te hala canlı bomba olarak gezmektedir.

“Kendi rızası ile hastaneye yatmıyor”

Biran önce büyüklerimizin bize yardım etmesini bekliyoruz, yarın katliam olursa of demenin anlamı yok, Valiliğe gittim, sayın Valimizi özellikle benimle görüştü, Vali yardımcılarımız görüştü, İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe yazdılar. “Yaşı 18’den büyük olduğundan dolayı kanunen biz bir şey yapamıyoruz, hastaneye yatıralım” dediler. “Hastaneye yatırabilmemiz için deli olması lazım’dediler. Akli dengesi yerinde ama uyuşturucu bağımlısı, kendi rızası ile hastaneye yatmıyor, bunu zorla yatırmak lazımmış, kendisini ikna edemiyoruz.

“Allah rızası için bize yardım edin, perişan durumdayız”

Bizim anne ve baba olarak devletten tek isteğimiz var, çocuğumuzun biran önce tedavi görmesi, biran önce devlet büyüklerimizin çocuğumuza yardım etmesini istiyoruz. Katliam mı olsun, birileri mi ölsün, torunlarımı mı, gelinlerimi mi öldürsün, evimizi mi yaksın, bunu defalarca Bilecik’teki kamu kuruluşlarına anlattım, devlet büyüklerimizden tek ricamız Allah rızası için bize yardım edin, perişan durumdayız, sesimizi çıkartamıyoruz, korkuyoruz, oda kapılarımızı kilitlemek zorunda kalıyoruz. Sabahlara kadar nöbet tutuyoruz, evi yakacak diye, torunlarım var, evlatlarım var, çevremizdekilere de saldırıyor, ailemize saldırıyor, her gün Adliyedeyiz, her gün karakollardayız.

“Artık bende intihar etmek istiyorum”

Çocuğunun durumundan endişe eden anne Ayşegül Bulut ise artık bu duruma dayanacak gücü kalmadığını söylerken, “artık bende intihar etmek istiyorum”dediği konuşmasında; “ben Yunus’umun tedavi olmasını istiyorum, çok bunalımdayım, 8 senedir peşinde dolanan benim, artık bende intihar etmek istiyorum, o kadar bunaldım ki bana para veriyor, ‘uyuşturucu getir, bul anne ne olursun’ diyor, kriz geçiriyor, kapıları kırıyor, tabakları kırıyor, televizyonları balkondan aşağıya attı, 20 tane telefonu attı, şu anda benim telefonumda yok onu da attı.

“Sizi öldüreceğim, abimi yakacağım, hepinizi yakacağım’ diyor”

Bundan 15 gün önce benzin döküp arabasını yaktı, geçtiğimiz akşamda dedi; ‘motor bisikletimi yakacağım. ‘Sabaha kadar bekledim. Paraları yırtıp atıyor, ‘sizi yakacağım’ diyor. ‘Sizi öldüreceğim, abimi yakacağım, hepinizi yakacağım’ diyor.

“Zorla tedavi yaptırmak istiyoruz”

Ben hiçbir şey istemiyorum, çocuğum kendisi tedavi olmak istemiyor, zorla tedavi yaptırmak istiyoruz, ne olur rica ediyorum artık götürelim bunu, ne Ramazanımdan, ne orucumdan bir şey anladım.

“Acil olarak yetkililerden yardım istiyorum”

Ben yetkililerden çocuğumun tedaviye gitmesi için yardım bekliyorum. Cezaevine de girmesin, sadece tedavi olsun, acil olarak yetkililerden yardım istiyorum, ben de rahat edeyim annesi olarak.”

Editör: TE Bilişim