Not: (Vidoyu izlemek için lütfen youtube'den izleyin linkini tıklayınız)

Türkiye’nin yüreğini yakan minik Sedanur’un öldürülmesi olayında ismi geçen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Ertan Bozkurt, Müge Anlı’nın programında Bilecik’te inşaat işinde çalıştığını söyledi.

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Sedanur olayında Bilecik’i de ilgilendiren çarpıcı bir gelişme de ortaya çıktı. Kars'ın Kağızman ilçesinde kaybolmasından günler sonra üzeri taşlarla örtülmüş bir şekilde cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel cinayeti ile ilgili programda açıklama yapan Ertan Bozkurt,  "Sedanur'u tanımıyorum, 2 hafta önce köye geldim Bilecik'te inşaat işinde çalışıyorum. Bayram iznine geldim biraz erik özlediğim için çocuklardan erik istedim. Çocuklar bana üç beş tane getirdi kaç tane çocuk olduğunu göremedim. Erik alıp eve geldim ve ondan sonra bir şey görmedim” ifadelerine yer verdi.

ERTAN BOZKURT'UN CİNSEL SAPKINLIĞI

Ertan Bozkurt, Müge Anlı'nın programına çıkmış ve çelişkili ifadeleri ile kuşku yaratmıştı. Araştırmalar sonunda Ertan Bozkurt'un sahte kimlikle gezdiği ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıkmıştı. Ertan Bozkurt'un dosyasındaki bilgilere göre 5 ayrı suçtan kaydı var. Bu suçlar 'Adam öldürmeye teşebbüs', 'Kasten yaralama', 'Ruhsatsız silah bulundurma', 'Hürriyeti tahdit (kız kaçırma)' ve 'Hırsızlık'... Dosyasına göre Ertan Bozkurt, 2001 yılında 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan cezaevine girdi. 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine nakledilirken firar etti. Köyüne geldiğinde ise 'cezaevinden izinli geldim' dedi.

HAVAALANI’NDA YAKALANDI

Çocukların, Ertan Bozkurt'u işaret eden ifadeleri üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, zanlıyı valiziyle birlikte şehirden ayrılmak için gittiği Havaalanı’nda yakaladı.

CİNSEL İÇERİKLİ VİDEO VE FOTOĞRAF BULUNDU

Ertan Bozkurt’un köyden ayrılırken kendisini görenlere '(Müge Anlı'nın) televizyon programına katılmaya gidiyorum' dediği öğrenildi.

Yapılan incelemede Ertan Bozkurt’un telefonunda cinsel içerikli çok sayıda video ve fotoğraf bulundu.

ERTAN BOZKURT, TUTUKLANDI

Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşayan Sedanur Güzel'in kaybolması olayına karıştığı iddia edilen komşusu Ertan Bozkurt tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Pazar gününden itibaren köyde yapılan aramalar sonucunda 9 yaşındaki Güzel'in kaybolması olayına karıştığı öne sürülen komşu Ertan Bozkurt’un ifade alma işlemini tamamladı.

Paslı Jandarma Karakol Komutanlığı’ndaki sorgusu tamamlanan Ertan Bozkurt, güvenlik önlemleri altında Kağızman Adliyesi’ne nakledildi.

Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ertan Bozkurt "resmi evrakta sahtecilik" ve şüpheli ve çelişkili ifadelerinden dolayı tutuklandı. Ertan Bozkurt, Kars Cezaevi’ne gönderildi.

BİLECİK’TE İNŞAATLAR NE KADAR DENETLENİYOR?

5 ayrı ağır suç ile yargılanan ve cezaevi firarisi olan Ertan Bozkurt’un Bilecik’te bir inşaatta çalışarak saklanması kafalarda “Bilecik’teki  inşaatlarda çalışanların ne kadar denetlendiği” sorularını gündeme getirdi.

Vatandaşlar, böyle kişilerin inşaatlarda rahat bir şekilde çalışmasının kendileri ve çocukları için büyük bir tehlike yarattığını ve endişe verdiğini düşünerek, yetkililerin Bilecik’teki inşaatlarda çalışan kişilerin denetimlerinin artırılmasını istediler.

Editör: TE Bilişim