İl Emniyet Müdürlüğü evinde yalnız yaşayan yaşlıların, birbirlerini ve Emniyet Teşkilatını daha yakından tanımaları için anlamlı bir iftar yemeği düzenledi.

“Yaşlı Çınarlar Güvende Projesi”ni uygulamaya sokarak yaşlıların sosyal birlik ve beraberliklerini pekiştirmeleri amacıyla böyle bir iftar yemeğini organize eden Emniyet teşkilatı, işadamı Mehmet Fatih Yüvel’in desteğiyle Limon Restaurant’ta iftar programı düzenledi.



Programa ilimizde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşların yanı sıra Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Erdoğan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür vekili Alper Uzman ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ve aileleri katıldı.



Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, polis - vatandaş ilişkilerinin geliştirilmesi, yaşlılık sürecinde de sosyal yaşamdaki sorumluluğun devam ettiği bilincinin tazelenmesi, polisle daha kolay iletişim kuran yaşlı vatandaşlarımızın sayıca çoğaltılması, yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın evde, sokakta kendilerini daha da güvende hissetmelerinin sağlanması, yaşlılarımızın sosyal yaşama katılımlarının arttırılması, tecrübelerinden yararlanılması, psikolojik ve sosyal destek sağlanması, toplumda varoluşlarının öneminin hissettirilmesi, kuşaklar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi ve toplumdaki dayanışma kültürünün daha da arttırılması amacına yönelik hazırlanan “Yaşlı Çınarlar Güvende Projesi” nin uygulanmasına 29/07/2013 tarihinde geçilmiştir.



Söz konusu proje kapsamında; adres bilgileri, mahalle muhtarları ve diğer kurumlar aracılığıyla tespit edilen il merkezimizdeki yalnız yaşayan yaşlılarımızın, birbirlerini ve Emniyet Teşkilatını daha yakından tanımaları, sosyal birlik ve beraberliklerini pekiştirmeleri amacıyla işadamı Mehmet Fatih YÜCEL’  in de destekleriyle 29/07/2013 tarihinde Limon Restaurant’ ta iftar programı düzenlenmiş, programa ilimizde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın yanı sıra Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer ERDOĞAN, Toplum Destekli Polislik Şube Müdür vekili Alper UZMAN ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ve aileleri katılmıştır.



Önümüzdeki günlerde de çeşitli sosyal faaliyetlerle sürdürülecek olan “Yaşlı Çınarlar Güvende Projesi”  çerçevesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelince yalnız yaşayan yaşlılarımızın evlerine ziyaretler gerçekleştirilecektir.

Bu ziyaretler sırasında yaşlılarımızın sosyo-ekonomik durumları hakkında bilgiler alınacak, daha güvenli bir kent oluşumuna katkıda bulunulması maksadıyla, yaşlılarımız bazı suçlara karşı bilgilendirilecektir.

Yaşlılarımızdan güvenlik, sosyal ve diğer kurumları ilgilendiren sorunlarını personelimize bildirmeleri istenecek, tespit edilen konular ilgili kurumlarla paylaşılarak gerekli yardımda bulunulacaktır.

Yalnız yaşayan yaşlılarımızdan bakıma muhtaç durumda olanlarının Huzur Evine başvurularının yapılması için, ilgili kuruma bilgi verilecektir.



Yaşlılarımızın adres ve telefon bilgileri alınarak bilgisayar ortamına kaydedilecek, bu adres ve telefon kayıtları aynı zamanda 155 Polis İmdat telefonu hafızasına da aktarılacaktır. Yaşlılarımızın herhangi bir güvenlik sorunlarında veya diğer acil durumlarında, kayda alınan numaradan ihbar telefonu gelmesi halinde arayan yaşlımızın adres ve kimlik bilgilerine daha hızlı ulaşılması ve ihtiyaç duyulan acil hizmetin daha kısa sürede ve daha kaliteli bir şekilde sunulması sağlanacaktır.

Ayrıca huzurevinde kalan yaşlılarımızın moral-motivasyonlarının arttırılması, yalnızlık duygularının en aza indirilmesi amacıyla, ilimizde bulunan Huzur Evi sakinleri Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ve katılmak isteyen diğer gönüllülerle birlikte ziyaret edilecektir” görüşlerine yer verildi.
Editör: TE Bilişim