Cafer Elmas

Aylardır Bilecik gündemini meşgul eden Belediyeye ait Çınar Marketlerin bulunduğu dükkanlar yeniden ihaleye çıkıyor. Daha önce ihale edilen fakat ihalesi iptal edilen 2 dükkanın yanı sıra,  ihalede satın alınan fakat sonradan ücretleri yatırmadıkları için teminatları yakılan iki dükkanla birlikte, alıcısı çıkmayan üst kattaki kahvehane de yeniden ihaleye çıkıyor. 4 Şubat’ta yapılacak yeni ihalede; zemin kat 2, 3, 6 ve 7 nolu dükkanlar ile üst katta bulunan kahvehane bir kez daha satışa çıkacak.

Hatırlanacağı üzere 25 Aralık’ta yapılan ihalede,  dükkanların en düşüğü KDV hariç 210 TL’den, en yükseği ise 461 bin TL’den alıcı bulmuş, kahvenin bulunduğu yere ise alıcı çıkmamıştı. Satışın ardından 2 dükkanın ihalesi şartnameye aykırı uygulama yapılmasından dolayı iptal edilmiş, 2 dükkanın alıcıları ise taahhüt ettikleri ödemeyi yapmadıkları için ihaleler iptal edilmişti.

2 no’lu dükkanın ihalesini 400 bin TL'ye Gürol Medik, 3 no’lu dükkanın ihalesini 210 bin 600 TL'ye Yıldırım Çınar almış, ancak Edebali Turizm’in ihalede şartnameye aykırı uygulama yapıldığı yönünde itirazı nedeniyle dükkanların satışı 29 Aralık’ta Belediye tarafından iptal edilmişti.

6 no’lu dükkanın ihalesini 405 bin TL'ye Erol Çim, 7 no’lu dükkanın ihalesini de 431 bin 500 TL'ye Aydın Uçkan satın almış, ancak Belediye’nin gönderdiği tebligat sonrası  ihale kabul tarihinin kesinleşmesinden 15 gün sonra ödemeleri gereken paraları ödemedikleri için 7 bin TL’lik teminatlarını yakmışlardı.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası Bilecik belediyesi Çınar marketler adası olarak bilinen yerdeki zemin kat 2, 3, 6 ve 7 nolu dükkanlar ile üst katta bulunan kahvehaneyi bir kaz daha ihaleye çıkarma kararı aldı. Yayımlanan ihale ilanına göre 2 ve 3 no’lu dükkanlar 210 bin TL, 6 ve 7 no’lu ilanlar ise 235 bin TL muhammen satış bedeli üzerinden, açık arttırma usulü ile ayrı ayrı satılacak. 274 metrekarelik kahvehane ise 1 milyon 300 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılacak. İhale 4 Şubat’ta gerçekleşecek. Önceki ihalede yoğun katılımın yaşanmasının ve fiyatların havada uçuşmasının ardından,  bu ihalede katılımın nasıl olacağı ve rakamların ne kadar çıkacağı merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim