Cafer Elmas

Satılması gündeme gelerek Kasım ve Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında muhalefet ve iktidar meclis üyelerini karşı karşıya getiren Çınar Marketlerin bulunduğu dükkanların satışı 25 Aralık Perşembe günü yapılacak. Açık artırma yöntemi ile satışa çıkartılacak olan dükkanlar için 30 kişinin dosya aldığı öğrenildi. 500 TL. karşılığı Belediye'den satın alınan şartname dosyalarından 30 kişinin şartname aldığı öğrenildi.

Bilindiği gibi, ilimizin en işlek caddelerinden olan Atatürk Bulvarı üzerindeki iki katlı Belediye’ye ait Çınar Marketlerin bulunduğu dükkanlar adasını Belediye Başkanı Selim Yağcı aldığı ani bir karar ile satışına karar verdi.

Belediye Meclisi’nden satışına ilişkin karar alınırken, satış kararına CHP ve MHP Red oyu vermesine rağmen, AK Parti’nin sayı üstünlüğü ile Meclis’ten satış kararı çıktı. Satış kararının ardından Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay, Belediye’ye bir dilekçe vererek itirazda bulundu ve satışın yanlış olduğunu dile getirerek yeniden kararın gözden geçirilmesini ve satılmasından vazgeçilmesini istedi. Aralık ayı Meclis toplantısına gelen bu konu MHP ve CHP’nin evet oyuna karşı yine sayıca üstün olan AK Parti'li Meclis üyelerinin hayır oyu ile itiraz kabul görmedi ve Meclis’ten bir kez daha satılmasına ilişkin karar çıktı.

Belediye eski Başkanı Av. Akın Olcay, konuyu yargıya taşıyarak hazırladığı dilekçe ve birtakım belgeler ile Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvurarak Bilecik Belediyesi Meclisi tarafından alınan imar değişikliği ve satış kararı için yürütmeyi durdurma kararı istedi.

Henüz mahkeme kararı vermedi ama satış günü geldi ve dükkanlar 25 Aralık Perşembe günü saat 10:30'da Belediye Encümen Salonu'nda açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak.

Toplam 30  kişinin dükkan almak için dosya aldığı öğrenilirken, satışların çetin geçmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim