Belediye Meclisi bugün saat 17:30’da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonunda toplanacak. Gündemde yer alan 7 maddenin görüşüleceği toplantının en dikkat çeken başlığı ise 5’inci gündem maddesi. “İlimiz Gazipaşa Mahallesi
Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi.” konulu maddede bahsi geçen yer, sık sık su baskınlarıyla gündeme gelen bulvar üzerindeki belediye dükkanları. Bilecik’in en merkezi yerlerinden birinde bulunan iki katlı yapının satışı meclis üyelerinin takdirine sunulacak. Şu an alt katında Çınar Market’in yanı sıra berber ve tekel bayilerinin bulunduğu binanın üst katı ise kahvehane olarak kullanılıyor. Satışla ilgili ayrıntıların meclis toplantısında netlik kazanacağı öğrenilirken, bu satışa Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla arası çok iyi olan İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar’ın ne diyeceği merak konusu.


Eylül ayı Belediye Meclisi gündeminde şu konular görüşülecek:

1-      Bilecik Belediye Başkanlığı 2015-2019 Stratejik Plan taslağının görüşülmesi.

2-      İlimiz Merkez Cumhuriyet Mahallesi 289 ada 3 ve 15 numaralı adresteki parsellerin Belediyemizce satın alınması hususunun görüşülmesi.

3-      Belediye Gelirleri Kanununa göre maktu vergi ve harçların miktar ve tutarlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

4-      Yeni otogar alanından ayrılan benzinlik alanına ait taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi.

5-      İlimiz Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı 163 ada 1 parsel üzerinde bulunan taşınmazın satışı konusunun görüşülmesi.

6-      Belediye sınırlan içerisindeki ATM’lerin (Para Çekme Makineleri) bir yere toplanması ve 10 yıla kadar kiralanması hususunun görüşülmesi.

7-      İmar konularının görüşülmesi.

8-      Başkanlıkça ve Meclis Üyelerince getirilecek konular.


 

Editör: TE Bilişim