banner401
banner422
banner472

ÇİMSE- İŞ SENDİKASI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI “Sendikal davamızdan taviz vermeyeceğiz”

İlimiz genelinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile işçilerin bağlı bulunduğu sendikalar arasında hem yetki, hem de toplu sözleşme anlaşmazlıkları sürüyor.

Nitekim Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Porland Porselen Fabrikası ile iş yerinde toplu sözleşme yetkisini elinde bulunduran Türk-İş’e bağlı Çimse-İş Sendikası arasındaki uyuşmazlık ciddi boyutlara ulaştı.

Çimse-İş Sendikası Bilecik Şubesi’nde bir toplantı düzenleyen sendika yöneticileri, yayınladıkları basın bildirisinde, sendikal davalarından taviz vermeyeceklerini belirttiler.2013 yılı sonlarında Porland Porselen işçilerinin büyük çoğunluğunun sendikal örgütlenme hakkını kullanarak Türkiye Çimse-İş Sendikası’na üye olduğu, toplu iş sözleşmesi imzalamak üzere Çalışma Bakanlığı tarafından sendikaya yetki verildiği belirtilen basın açıklamasında, ancak işverenin fabrikaya sendikanın girmesini içine sindiremediği vurgulandı.

Buna rağmen iş yerinde çalışma barışının bozulmaması adına, iş yerinde üç yıllık makul bir toplu sözleşmeye imza attıklarını, süre sonrasında üçüncü yıl zammı, yasal asgari ücrete gelen bir puan fark payı eklenerek uygulanmasını istedikleri zammın işveren tarafından kabul edilmediğini öne süren sendika yetkilileri, sendikal olarak toplu iş sözleşmesinin tüm kazanımlarının arkasında olduklarını, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirttiler.
Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner369

banner92