Söğüt’e bağlı Küre köyü sınırları içinde kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikasının Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci firma tarafından sonlandırıldı.

Geçtiğimiz ay Küre Köyü sınırları içinde bulunan alana entegre çimento fabrikası kurulması yönünde ÇED toplantısı yapılmak istenmiş, ancak vatandaşlar toplantının yapılmaması yönünde örgütlenerek tepki göstermişti.

Aradan bir ay kadar bir zaman geçti ve projenin yapılıp yapılmaması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Adı geçen söz konusu firmanın ÇED sürecinin sonlandırılması için ilgili bakanlığa talepte bulunduğu ve entegre çimento fabrikasının yapılmasından vaz geçildiği öğrenildi.
Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 04 Ocak 2022 tarihinde ilgili dağıtım yerlerine gönderilen resmi yazıda; “Bilecik İli Söğüt İlçesi Küre Köyü Merkez mevkiinde Söğüt Toprak Madencilik San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Entegre Çimento Fabrikası projesi ile ilgili olarak 20.10.2021 tarihinde Çevrimiçi ÇED (e-ÇED) sistemi üzerinden Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. 31.12.2021 tarihinde projeye ilişkin olarak, proje sahibi tarafından yapılan çalışmaların tamamlanamaması ve kurumlar ile görüşmelerin sürmesi nedeniyle, e-ÇED sistemi üzerinden ÇED sürecinin sonlandırılması talep edilmiş ve sonlandırma talebi bakanlığımızca uygun görülmüş olup ÇED süreci sonlandırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim