Bilecik TSO Meclis üyeleri Turizm Komisyonu organizasyonu kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep Urfa ve Kilis gezilerinde yaşanan ilginç olay İlimizin tanıtıma büyük rol sağladı.

TSO Meclis üyelerini ile aynı otelde kalan ve Gaziantepspor ile maç yapacak olan Galatasaray kafilesi TSO Meclis üyelerinin ayva lokumu ikramının ardından çıktığı karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Cimbom’a ayva lokumu dopingi esprisinin gündeme geldiği olayda Osmaneli ayva lokumu da tüm ülkemizde tanınmış oldu.

Bilecik TSO Meclis üyeleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Düzgün, Turizm Komisyon Başkanı Yüksel Gökçedağ, Meclis Başkan Yardımcısı Sabri Çobanoğlu, Meclis üyeleri İlhan Karaçayır, İbrahim Engin Ergin’in bulunduğu 5 kişilik heyet Gaziantep, Urfa ve Kilis gezisine katıldılar. Burada TSO başkanlarını ziyaret eden heyet Gaziantep Valisi Davut Gül’ü de ziyaret ederek ilimizi simgeleyen hediyeler takdim ettiler.

Urfa Göbeklitepe fuarına da katılan heyet otelde ilginç diyalog yaşadı. Gaziantepspor ile maç yapmaya gelen Galatasaray heyeti ile aynı otelde kalan Bilecik TSO Meclis üyeleri tanışma fırsatı da yakaladılar.

Özellikle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Kulübün Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak’a plaket ve ayva lokumu ikram eden TSO Heyeti Galatasaraylı futbolculara da ayva ve nar lokumu ikram ettiler.

Özellikle Teknik Direktör Fatih Terim’in ayva lokumunu çok beğendiği ve futbolcularına da dağıtılmasını istediği öğrenilirken futbolculara da Osmaneli ayva lokumu ikram edildiği ve lokum yiyen futbolcuların güzel oyun ile rahat bir galibiyet alarak Gaziantepspor’u deplasmanda 2-0 yenmesi Galatasaraylı futbolculara ayva lokumu dopingi esprisini de beraberinde getirdi.

TSO Meclis üyelerinin bu davranışı ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlarken Osmaneli ayva lokumunun tüm Türkiye’ye tanıtılmasını sağlamış oldular.

Diğer yandan bu durum karşısında vatandaşlar, "Keşke TSO Meslis Üyelerinin  yaptıkları bu jesti Galatasaray-Real Madrid maçı öncesinde de yapsaylardı" espiri ve yorumlarında bulundular.

Editör: TE Bilişim