Pazar günü Kütahya’nın Domaniç kırsalında başlayan orman yangını 4 gündür kontrol altına alınamadı. Rüzgarın ve sıcak havanın etkisiyle büyüyen ve itfaiye ekiplerinin işini zorlaştıran orman yangını Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Kömürsu yaylasına kadar ilerledi. Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, yangın yerine giderek incelemelerde bulundular ve ekipleri yönlendirdiler.

Ekipler hazır bekliyor, ekipler ve köylü seferber

Pazar günü öğlen saatlerinde başlayan yangına hem karadan, hem de havadan 9 yangın söndürme helikopteri, 3 uçak ile müdahale ediliyor.Yangının oluşturduğu dumanlar Bozüyük semalarını kaplarken, Bozüyük Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra çevre illerden de takviye ekipler yangına müdahale ediyor.

Orman İşletme Şefliği ile köylülerin destek verdiği yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, Camiliyayla, Kömürsu Yaylası ve Sofular Yaylası’nda her ihtimale karşı yangın söndürme ekiplerinin hazır bulunduğu, iş makineleri ve dozerler ile güvenlik hattı oluşturulduğu ise gelen bilgiler arasında.

Vali Büyükakın: “bir alana hapsetmeye çalışıyoruz"

Bilecik sınırlarına dayanan orman yangını ile ilgili önceki gece ve dün olay yerine giderek incelemelerde bulunan Vali Tahir Büyükakın, yangına karadan ve havadan müdahalenin devam ettiğini, sıçramasını önlemeye çalıştıklarını ve bir alana hapsedilmeye çalışıldığını belirterek, şu ana kadar Bilecik sınırlarında 50 - 60 hektar alanın yandığını belirtti.

Büyükakın, tüm ekiplerin ve köylülerin seferber olup yangına müdahalede bulunduğunu da belirterek, 40 arazöz, 20 dozer, 15 su tankeri ve itfaiye aracı, 10 kepçe ve greyder, 16 helikopter ve 350 personel ile mücadelenin sürdüğünü, yangının köyde yaşayanlara ilişkin bir risk söz konusu olmadığını söyledi.

Editör: TE Bilişim