Binlerce kişiyi dolandırıp Türkiye'den Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın’ın Bilecik’ten de birçok kişiden yüklü miktarda para topladığı ileri sürüldü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti menşeli Çiftlik Bank’ın sahibi Tosuncuk gibi görünen Mehmet Aydın, yüksek getiri vaadiyle 77 bin 843 kişiden topladığı 511 milyon para ile Uruguay’a kaçarak sırra kadem basmıştı.

Aralarında esnaf ve memurlar var

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın piyasadan 511 milyon lira toplayarak 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasında bulunduğu Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın’ın; Bilecik’te aralarında önemli sanayici, işadamı, esnaf ve memurların da bulunduğu birçok kişiden yüklü miktarda para topladığı öne sürülürken, bu mağdurların Çiftlik Bank’ın İnegöl’deki tesisinin açılışına katıldıkları ve toplamda Çiftlik Bank’ın hesabına Bilecik’ten 3 milyon gibi uçuk bir paranın aktarıldığı ise gelen iddialar arasında.

Bilecik’ten 50’ye yakın kişinin Çiftlik Bank mağduru olduğu ileri sürülürken, birçok kişinin paralarını geri alabilmek için Çiftlik Bank’a ihtar çektiği ise gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim