Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ 10 Eylül 2013 tarih ve 28761 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Bu Tebliğ Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleme gibi amaç taşıyor.

Organik Tarım Destekleme ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapan, ÇKS’de 2013 üretim sezonu ile OTBİS İcmali-1’de ve OTBİS İcmali-2’de de kayıtlı olan ve bu Tebliğde Organik Tarım Destekleme uygulamaları ile ilgili belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan çiftçilere yapılacağı açıklandı.

    Organik Tarım Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 13 Ocak 2014 tarihinden itibaren 28 Mart 2014 günü mesai saati bitimine kadar OTD başvuru dilekçesi ve uygunluk belgesi ile ÇKS’de kayıtlı oldukları Tarım ve Hayvancılık il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Meyve sebze üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 70 TL., tarla bitkileri üretim alanları için dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 10 TL olarak belirlendiği öğrenildi.

    Detaylı bilgi için İl Müdürlüğüne ve/veya İlçe Müdürlüklerimize başvuruların beklendiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim