Bilecik'te Çocuk Evlerinde koruma ve bakım altında kalan çocuklar, Huzurevindeki annelere mektup yazdı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında evden çıkamayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde koruma ve bakım altında kalan çocuklar, kendileri gibi dışarı çıkamayan Huzurevindeki yaşlı anneleri unutmayarak, onlara birer mektup yazdılar.

Yaklaşık 10 kız çocuğu, odalarında duygularını ve özlemlerini çizdikleri beyaz kağıda, içlerinden gelen duyguları da yazarak yansıtmak istediler. Her yıl ''Anneler Günü''nde çiçekler alarak Huzurevini ziyaret eden çocuklar, yazdıkları mektupları öğretmenlerine vererek, ulaştırmalarını istedi.

Kuruluş Müdürü Nurseven Çiçek, kızların her yıl anneler gününde ziyaret ettikleri Huzurevini bu yıl ziyaret edemeyeceklerini ifade ederek, ''Çocuklarımız, Huzurevindeki büyükannelerin Anneler Gününü mektup yazarak kutlamaya karar verdiler. Her biri Huzurevindeki annelerimize mektup yazdılar ve günlerini kutladılar. Biz de tüm annelerimizin günlerini kutluyoruz.'' dedi.

Kuruluş Müdürü Çiçek, çocukların yazdıkları mektupları üzerlerinde isimleri bulunan Huzurevindeki annelere ulaştırmak üzere, Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyhan Şimşek'e teslim etti.

Bilecik Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şimşek de küçücük yürekleriyle Huzurevindeki büyükannelerini de hatırlayan çocukların anlamlı mektuplarını teslim etti.

Editör: TE Bilişim