Cumhuriyet Halk Partisi’nin1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday adayı olan 3 ismi; Yaşar Tüzün, Çağatay Karaahmet ve Hüseyin Elmas ortak bir basın toplantısı düzenlediler. CHP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda kendilerini bir kez daha tanıtan aday adayları, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemi değerlendirdiler ve Bilecik seçmeninin neden kendilerini desteklemesi gerektiğini anlattılar. Bilindiği üzere CHP’nin 1 Kasım’da milletvekili adayı göstereceği isimler parti genel merkezi tarafından belirlenecek ve 18 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’na bildirilecek.

 

Basın toplantısında ilk söz alan isim, Bozüyük’ten aday adaylığını açıklayan Hüseyin Elmas oldu. 4 dönem partinin ilçe başkanlığını ve 3 dönem de il genel meclis üyeliğini yapan Elmas, partisini daha başarılı bir parti yapmak ve bu doğrultuda hedeflerine ilerletmek için adaylığını açıkladığını söyledi. 3 aday adayı olarak, liste sırasının hiçbir önemi olmadığını belirten Elmas, her şartta 1’inci sıra adayı gibi çalışacağını ifade etti.

 

Toplantıda söz alan ikinci aday adayı Av. Çağatay Karaahmet oldu. 1 Kasım Seçimleri için tekrar aday adayı olduğunu belirten Karaahmet, ülkemizin içinde bulunduğu dönemde mücadele vermenin tüm ulusalcı ve aydın kesimin görevi olduğunu söyledi. Aday belirleme yöntemi ve sonucu ne olursa olsun, var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Karaahmet, önemli olanın kişiler değil, idealler, Türkiye ve CHP olduğunu söyledi.

 

“Ben tank çavuşu asker Çağatay Karaahmet, ben polis Çağatay Karaahmet, ben korucu Çağatay Karaahmet” sözleriyle partililere seslenen Karaahmet’induygulandıuğı ve gözslerinin yaşardığı dikkat çekti. Konuşmasının sonunda alkış istemediğini belirten Çağatay Karaahmet, “Oğlunu askere göndermeyenler bu acıyı anlayamaz, hızsızlar bu acıyı anlayamaz” sözlerini sarf etti. Karaahmet, milletvekili olması durumunda ülkenin bu hale gelmesindeki sorumluların en başındakinden en sonundakine kadar hesabını soracaklarını belirtti.

 

Toplantıda son olarak Milletvekili Yaşar Tüzün söz aldı. Ülke olarak çok zor günlerden geçtiğimizi yineleyen Tüzün, konuşmasına tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı ve terörü lanetledi.

 

Cumhuriyet Halk Partili seçmene seslenen Tüzün, 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin oyunun en çok arttığı ilin Bilecik olduğunu söyledi. “Kendinizle gurur duyun” diyen Tüzün, CHP’nin yalnızca 5 ilde milletvekili sayısını arttırdığını ve sadece Bilecik’te 0 milletvekilinden 1 milletvekili çıkarıldığını belirtti.

 

Geride kalan koalisyon süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Tüzün, 7 Haziran seçim sonucunda sandıktan koalisyon çıktığını ancak MHP’nin daha ilk günden “hayır” politikası yürütmesi yüzünden %60’lık bloğun koalisyon kuramadığını söyledi. MHP lideri Bahçeli’ye, milletvekili sayısı kendilerinden az olmasına karşın başbakanlık teklif edildiğini hatırlatan Tüzün, partinin uzlaşılmaz tutumu sonrası AKP ile koalisyon görüşmesi yapmaya başladıklarını ifade etti.

 AKP ile yürütülen görüşmelerde, kendilerinin iyi niyetli yaklaşımına karşılık verilmediğini ifade eden Tüzün, “Allah şahit olsun ki, “ülke yangın yeri, ekonomi bozuldu, gelin koalisyon kuralım” dememize rağmen bizimle koalisyon kurulmadı” dedi. Koalisyon görüşmelerinin 33 gün sürmüş gibi gösterildiğini ancak toplamda 22 saat görüşme yapıldığını belirten Tüzün, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinin akşamında genel merkezini kapattığını ve o gün erken seçimin kararını verdiğini iddia etti.

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin 8 Haziran’da attığı manşetin bunun bir göstergesi olduğunu belirten Tüzün, gazetenin “Türkiye erken seçim dedi” şeklindeki manşetini hatırlattı. “AKP 7 Haziran sonucunu kabul etmedi” ifadesini kullanan Tüzün, partinin bakanlıkları ve bürokratları bölüşmek istemediğini iddia etti. Partisine hükümet kurma görevi verilmemesine de değinen Tüzün, “CHP azınlık hükümeti de olsa hükümet kurardı. Bunu bildikleri için bize görev vermediler” dedi.

 

Seçim takvimindeki sıkışıklık nedeniyle yeni bir önseçim yapılamayacağını belirten Yaşar Tüzün sözlerine, “Laik, demokratik Cumhuriyetin kurucusu CHP’ye destek vermek bizim namus borcumuz olacak” sözleriyle konuşmasına son verdi. 

Editör: TE Bilişim