Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri, amatör spor kulüplerine yapılan 5000 liralık yardımın 15 bin liraya çıkartılması için Bilecik Belediye Meclisine teklif sundu.

Şubat ayı Bilecik Belediye Meclis Toplantısının sonunda görüşülen konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, amatör kulüplere daha önce forma, ayakkabı gibi yardımların yapıldığını ancak bunu daha sonra nakit yardımına çevirdiklerini söyledi. Birkaç yıl 2000 lira daha sonra ise 5000 lira olarak yardım yapıldığını söyleyen Yağcı, bu senenin bütçesinde yine her kulüp için 5000’er liralık yardımın hazır olduğunu söyledi. Yağcı bu yardımların transfer dönemlerinde dağıtıldığını ve bu sayede lisans ücreti gibi masraflarda kulüplere destek sağlandığını ifade etti.

Konuya açıklık getiren Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, amatör kulüplere yapılacak yardımın belediyenin bir önceki yıl vergi gelirlerinin binde 12’sini geçemeyeceğini hatırlattı ve kendilerinin de yardım miktarını bu rakama göre belirlediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim