Yaklaşan yerel seçim öncesi diğer partiler Bilecik Belediye Başkanlığı için adayını açıklarken, aday açıklamasında bulunmayan CHP’de yapılan anket ve kamuoyu yoklamalarında Dr. Sungur Turan’ın önde çıktığı ve Turan’ın CHP’nin Bilecik Belediye Başkan adayı olacağı iddia edildi.

CHP Genel Merkezi’nde 5 kişilik komisyonun adayları belirleme çalışmalarına devam ettiği ve yapılan anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla adayların belirleneceği, bu akşam veya Pazar günü 400 Belediye Başkan adayının açıklanacağı öğrenildi. Adayları açıklanacak iller arasında Bilecik Merkez ve ilçelerinin de olması bekleniyor.

An itibari ile Bilecik’te Gölpazarı Belediye Başkan adaylığı için mevcut Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Yenipazar’da Mehmet Ünal, Dodurga Beldesinde Selim Temel’in isimleri kesinleşirken, Osmaneli’de Hayati Zat, Pazaryeri’nde İlyas Dirik, Söğüt’te Aykut Tosun, Bozüyük’te Metin Torun’un aday olacağı fakat son dakika sürpriziyle Bozüyük’te Bakkalcıoğlu’nun da aday gösterilebileceği öğrenilirken, Bilecik’te de Dr. Sungur Turan’ın Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği gelen iddialar arasında.

Bugün ve yarın devam edecek olan aday belirleme çalışmaları Pazar akşamı tüm büyükşehir, il, ilçe ve belde başkanlarının açıklanmasıyla netleşmiş olacak.

Editör: TE Bilişim