Bilecik Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantılarının 2.oturumu Belediye Başkanı Semih Şahin yönetiminde gerçekleşirken, geçtiğimiz gün yapılan AK Parti Bilecik İl Kongresi’nde asılan ve üzerinde, “Bir akıl gelecek ki akıllar delirecek ve bir Devrim evvela Devrimi devirecek” yazan pankarta yönelik konuşma gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı’nın sözleri sonrası AK Partililer salonu terketti.

Üç gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, “Ak Parti Bilecik İl Kongresi'nde şaşkınlıkla izlediğimiz yaşananlar ve söylenenlerden sonra kendilerine bilgilendirmek adına açıklama yapma gereği duydum. Ben açılan pankart hakkında konuşmak istiyorum. Bahsettiğiniz akıl ne aklı, devirmeye çalıştığınız devrim neyin devri? Bu nasıl bir hayal ürüne ve nasıl bir kurgulamadır inanın anlamakta zorluk çektik. Dayandığınız iktidar gücünün sallantısıyla yaşadığınız kötü psikolojinin ortaya çıkardığı bu sözleriniz hakkında bilmelisiniz ki devrilmeyecek tek şey Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı devrimlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okundan biri olan devrimcilik ile zaten sapasağlam ayaktadır ve ayakta olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, devrimini Kurtuluş Savaşı'nda 7'den 70'e her bir ferdi ile kendi yapmış ve inşa etmiştir. Bunu yapmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.


Asılan pankart tamamen bir hayal ürünüdür. Pankartın ardından Bilecik gençliği hakkında birkaç söz edildi. O sözleri de tıpkı ses gelmiyor haykırışları gibi hayret ve şaşkınlıkla dinledik. Şunu bilmelisiniz ki Türkiye Cumhuriyeti gençleri milli mücadeleden gelmiştir. İnönü Zaferlerinin yaşandığı Sevr Anlaşmasının yırtıldığı bu toprakların gençliği Kurtuluş Savaşı'nın adına türküler yazılan 15'li denilen gençlerdir. Milli Mücadele ruhunu her daim içinde yaşatan, asla yorulmayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçileridir. İşte Bilecik gençliği budur. Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk der ki "O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir." Emin olun ki Atatürk'ün dediği gibi bu gençlik hiçbir şeyi unutmayacaktır. Gün gelecektir ve size yerelde verdiği cevabı tüm ülkemizde de verecektir" dedi.

CHP’li Meclis üyelerinin Subaşı’nın bu yöndeki konuşmasını alkış yağmuruna tutarken, AK Partili Meclis Üyeleri salonu terketti.

Diğer yandan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar’da açılan pankarta tepki gösterip basın açıklaması yapmışlardı.

Editör: TE Bilişim