İŞKUR’un Toplum Yararına Program’dan (TYP) işçi talep eden CHP’li Bilecik, Bozüyük ve bağımsız Belediyelere proje sunmalarına rağmen hiçbir işçi yönlendirilmezken; AK Partili ve MHP’li Belediyelere yönlendirilmesi, muhalif belediyelere işçi gönderilmesinin ‘siyaseten mi engellendiği?’ sorusunu gündeme getirdi.

Önceki iktidar Belediyesi döneminde istihdam edilen TYP’li işçilerin çalışma süreleri 14 Haziran 2019 tarihi itibari ile sona erdi. 

Yeniden çeşitli süreler için çalıştırılmak üzere proje sunan Bilecik Belediyesi ilk etapta 130, Bozüyük Belediyesi 80, Bağımsız Osmaneli Belediyesi ise 40 TYP’li işçi talep etti, fakat bu Belediyelere hiçbir işçi yönlendirilmedi.

Daha önce Bilecik genelinde 747 TYP’li işçi çalışırken, bu yıl sayı 200’e düştü. Diğer yandan yine TYP üzerinden Özel İdare’ye 60,  Bilecik’te proje sunan Cumhur İttifakı Belediyelerine ise 140 işçi yönlendirildiği iddia edildi.Proje hazırlayıp İŞKUR’a başvurarak ilk etapta 130 işçi talep eden Bilecik Belediyesi, 80 işçi talep eden Bozüyük Belediyesi ve 40 işçi talep eden  Bağımsız Osmaneli Belediyesi’ne işçi verilmesinin, ‘siyaseten mi engellendiği, ücreti  işsizlik paralarından ödenen bu programda, CHP’li ve bağımsız belediyelere yönelik bir ayrımcılık mı yapıldığı’ yorumları da kafalarda soru işareti yarattı.

Bilecik, Bozüyük ve Osmaneli Belediyesi’nin yeniden proje hazırlayarak İŞKUR İl Müdürlüğü’ne TYP’li işçilerden yararlanmak için başvurduğu öğrenilirken, Belediyelerin önümüzdeki dönem için TYP programından yararlanıp yararlanamayacakları ise  merak konusu oldu.

Diğer yandan, bu konuda iktidar ve muhalefet kanadındaki siyasilerin ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim