Gamze Elmas

Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri partinin il binasına "17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" yazılı pankart astı. Aynı sloganla ülkenin çeşitli yerinde protesto eylemleri gerçekleştiren CHP örgütleri, il ve ilçe binalarına adı rüşvet ve yolsuzluk olaylarına karışan bakanların bulunduğu pankartlar astı. Bu pankartın bir örneğini de Bilecik CHP il binasına asıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları, üzerinde "17-25 Aralık Haftası Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" yazan ve yolsuzluğa karıştığı iddia edilen eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’in yüzlerinde siyah maskelerin bulunduğu pankartı il binasına astı. 

Sabah saatlerinde CHP Bilecik İl Başkanlığı’na CHP’li gençler tarafından asılan pankartla ilgili açıklama yapan PM Üyesi Didem Gültekin; “Bir yıl önce ülkemizde yaşanan olaylar tarihe kara bir leke olarak düşmüştür. AKP iktidarı tarafından demokrasi ve özgürlüklerin katledildiği günler yaşıyoruz.”

GÜLTEKİN: “17 ARALIK ÖRT-BAS EDİLMEK İSTENİYOR”

17 Aralık 2013 günü başlayan ve dalga dalga büyüyen yolsuzluk hikâyesi bugün AKP iktidarı tarafından ört bas edilerek halkımıza unutturulmak isteniyor.  AKP’nin emri ile harekete geçen emniyet görevlileri tarafından il başkanlıklarımıza baskın düzenlenip gençlerimiz hunharca hırpalanarak protesto haklarına tecavüz edilmektedir. İvedilikle çıkarılan mahkeme kararları, binalarımıza bir dakika içerisinde gerçekleştirilen baskınlar geldiğimiz noktayı ortaya koymaktadır.

GÜLTEKİN: “SİZİ SON KEZ UYARIYORUZ: ÇIKIN HALKA HESAP VERİN”

Buradan AKP iktidarına sesleniyoruz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını evlerinizde çocuklarınız oyuncak yaparken, yerin altında ölümle burun buruna mücadele veren işçinin alın terini çocuklarınız gasp ederken, ya da sizler dokunulmazlıklarınızın arkasına saklanarak türlü türlü yolsuzlukları yaparken iyiydi de sizin bu icraatlarınızı açığa çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi mi kötü?  Yoksa evinden, işinden, geleceğinden bu ülke için fedakarlık eden, mücadele veren,  halka unutturmamaya kararlı Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği mi kötü? Sizi son kez uyarıyoruz, elinizdeki iktidar gücünün arkasına saklanmayın, çıkın sokağa ve bu halka hesap verin.

GÜLTEKİN: “GÜVENLİ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”

Bizlerin tek bir amacı var. Ülkemizin geleceğini teminat altına almak.  Alın terinin sömürülmediği, maden işçisinin çocuklarının babasız kalmadığı, üniversiteyi bitirmiş genç kardeşlerimizin gelecek kaygısına düşmediği, çiftçimizin tarlasına gözyaşının düşmediği emeğinin karşılığını alabildiği, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, çocuklarımızın sokaklarda hunharca katledilmediği, korku imparatorluğu değil güvenli bir Türkiye,  sadaka ile değil sosyal adalet ve sosyal devlet anlayışı ile yönetilen bir Türkiye istiyoruz. Değerli arkadaşlarım, bizler gücümüzü halktan alan bir partiyiz. Halkını yok sayan bir yönetimin adaletinden söz edilemez. Bizim ilk sözümüz halk, son sözümüz de halk olacaktır.”

Konu ile ilgili CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet ise baskı kültürünün hakim kılındığına dikkat çekerek Türkiye’nin 12 yıldır AKP’nin diktatör sistemiyle yönetildiğini belirtti.

KARAAHMET: “Türkiye 12 yıldır DİKTATÖR SİSTEMLE YÖNETİLİYOR”

Türkiye, 12 yıldır diktatör sistemle yönetiliyor. Ülkemizde baskı kültürünü hakim kıldılar. Geçtiğimiz günlerde de bahsettiğimiz gibi sandıkla geldiler, seçimle geldiler, milli iradeyi temsil ediyoruz dediler ancak ortada iradesini temsil ettikleri milleti dahi bırakmadılar. Korku imparatorluğu kurdular.

KARAAHMET: “bu kalenin yılmaz bekçileri olan Cumhuriyet Halk Partisi gençliği artık sokaklarda”

Ancak bilmelidirler ki Türkiye’nin zapt edilemeyen kalesi Cumhuriyet Halk Partisi var. Ve bu kalenin yılmaz bekçileri olan Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği ve Cumhuriyet Partililer artık sokaklarda ülkenin bu zulümkar gidişatına direniyor. 1 Mayısta İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, 19 Mayıs’ta Tandoğan’da, Gezi’de İstanbul’da Ankara’da Türkiye’nin dört bir yanında, Meclisin önünde, Taksim’de, Gülsuyu’nda, Okmeydanı’nda her yerde polis ve AKP zulmüne karşı direniyor.

KARAHMET: CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENÇLİĞİ’Nİ ve CUMHURİYET HALK PARTİLİLERİ YILDIRAMAZSINIZ

Şimdi de geçtiğimiz yıl yaşanan bu yolsuzlukları gençlik kollarımızın ülke genelinde halka unutturmamak için verdikleri mücadelede astıkları afişler mahkemelerin jet kararları ile polisler eşliğinde indirilmeye başlandı. Bu elindeki iktidar gücünü kullanarak halkı sindirmek baskı egemenliğini kurmak değil midir? Ancak unuttukları bir şey var: Cumhuriyet Halk Partisi Gençliğini ve biz Cumhuriyet Halk Partilileri yıldıramazlar. Çünkü onlar, korkuyla yetişen, sizin iktidar gücünüze boyun eğen gençlik değil. Kararlıyız, sizler unutturmak isteseniz de biz bu halka bu yolsuzluğu unutturmayacağız.” dedi

 

 

 

Editör: TE Bilişim