CHP Kodın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından Şehitler Parkı'nda‘Yeryüzü Sofrası’ adlı iftar programı düzenlendi. Şehitler Parkı’nda yerlere serilen sofralara iftara yakın saatlerde  Bilecikli vatandaşlar ve CHP’liler tarafından dolduruldu. CHP’li kadınların evlerinde yapmış olduğu yemekleri CHP’li gençler tarafından servis edildi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Metin Yaşar, gerçekleştirdikleri etkinlikten dolayı mutluluğunu paylaşırken Bilecik’te ilk olan bu ifatar programının diğer partilere ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dilediğini ifade etti.

Yaşar, “Müslümanlar için kutsal bir aydayız. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır, paylaşımcı, katılımcı, üretken kadınlarımızın kendi eliyle yaptıkları yemekleri halkımızla paylaşmak için Şehitler Parkı’nda toplandık. Soframız, hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza açık bir sofradır. Bu da Bilecik’te bir ilk oldu. Bu etkinliğimizi Bilecik için önemli bir mekan olan Şehitler Parkı’nda gerçekleştirdik. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de şifalar diliyorum.

Umuyorum ki bu etkinliğimizle farklı siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine de örnek oluruz. Kendi ürettikleri yemekleri halkımızla paylaşırlarsa Ramazan ayı amacına ulaşmış olur. Çünkü dinimiz üretmeyi ve paylaşmayı emreder.

Burada partili kadınlarımızın elleriyle yaptıkları yiyecekleri vatandaşlarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu düşünceyi hayata geçiren CHP Kadın Kollarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yeryüzü Sofrası’na katılan vatandaşlar ve partililer iftar sonrası çöpleri birlikte toplarken kalan yemekleri ise sokak hayvanları için ayırdılar.   
Editör: TE Bilişim