Korkmaz Kesik/Talha Güney

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik il ve ilçe örgütleri CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü ve PKK’nın hain saldırıları sonucunda şehit düşen güvenlik görevlileri için yürüyüş düzenledi. Yürüyüş esnasında hiçbir slogan atılmayarak hain saldırılar sessiz şekilde protesto edildi.

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. Kuruluş yıldönümü ve şehitlerimiz için CHP üyeleri Merkez İlçe Başkanlığından başlayarak Ali Rıza Özkay Caddesi, Tevfikbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP Milletvekili aday adayları Yaşar Tüzün, Çağatay Karaahmet, Hüseyin Elmas ve birçok parti üyesi katıldı. Yürüyüş sırasında CHP’liler hiçbir slogan atmayarak hain saldırıları sessiz çığlıklarla protesto edildi.

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken burada CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.  Program kapsamında ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Program, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın konuşmasıyla devam etti. Çalışkan, konuşmasında CHP’nin kuruluşu hakkında bilgiler verdi. Çalışkan, 92. Kuruluş yıldönümünün şehit haberlerinden dolayı buruk geçtiğini ifade etti. Çalışkan’ın ardından İl Başkanı Şinasi Çetinkaya söz alarak konuşma gerçekleştirdi. Çetinkaya, CHP’nin kurulduğu günden bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin bekçisi olduğunu söyledi. Çetinkaya, konuşmasını 92. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak son verdi.

CHP Milletvekili ve milletvekili aday adayı Yaşar Tüzün, CHP’nin Cumhuriyeti kuran parti olduğuna dikkat çekerken, ‘CHP, diğer siyasi partiler gibi İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçe ile kurulmamıştır. CHP, ulusal direnişin adıdır. 9 Eylül CHP’nin kuruluş tarihidir. CHP ayrıcalıklı bir partidir’ dedi. Tüzün, Ak Parti’nin 13 yıllık hükümetini eleştirerek, ‘13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten zihniyet, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Büyük önder Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” politikasını terk edip, ülkeyi bütün komşularıyla kavgalı hale getirdi’ ifadelerini kullandı. Ak Parti’nin HDP ile yürüttüğü çözüm sürecini eleştiren Tüzün, ‘çözüm süreci, ölüm süreci oldu’ dedi. Tüzün, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz, yine büyük bir tehdit altında. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamımız bozulmaya çalışılıyor, her türlü kirli oyun sergileniyor. 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten zihniyet, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Büyük önder Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” politikasını terk edip, ülkeyi bütün komşularıyla kavgalı hale getirdi. Eğitim sistemimizi, hukuk sistemimizi alt üst etti. Bağımsız yargıyı kendine bağımlı hale getirdi. Yolsuzlukları, yasakları, yoksulluğu kaldıracağız diye geldiler. Yolsuzluklarını örtmek için her şeyi yasakladılar. Özelleştirme adı altında yandaş zenginler yarattılar, yetmedi, ortak havuzlar kurdular. En tehlikelisi ise terör örgütleriyle müzakere masası kurdular; Dolmabahçe’de mutabakat imzaladılar.

Sonra o mutabakatı kendileri bozdular, masayı kendileri devirdiler. Geldiğimiz noktada ise çözüm süreci, ölüm süreci oldu. Daha dün, Dağlıca’da şehit olan Bozüyüklü kardeşimizi toprağa verdik. Dağlıca’nın acısı dinmeden Iğdır’dan acı haber geldi. 7 Haziran seçimlerinden bu yana kan ve gözyaşı bir an olsun durmuyor. Analar ağlamasın diye propaganda yapanlar şimdi şehit edebiyatıyla anaların ocaklarını söndürüyor. Her gün bir ocağa ateş düşüyor. Neden?

Başkanlık hayali, 400 milletvekili hayali suya düştü de ondan. 7 Haziran’da halkımız, altlarındaki iktidar koltuğunu çekti de ondan...  Türkiye en kara günlerini yaşıyor.  Onlarca canımızı kaybettiğimiz bir günde, bu ülkenin Cumhurbaşkanı; ‘400 milletvekili verseydiniz böyle olmazdı.’ diyor. Bu ülkenin Başbakanı, şehit haberlerinin geldiği günde bir şehit çocuğunu yanına almış maçta poz veriyor. 7 Haziran’da halkın iradesini içlerine sindiremeyenler, evlatlarımızı feda ediyor. Bu dökülen kanlar, oy sevdalılarının eseridir. Askerimizin, polisimizin, gençlerimizin, o minicik Suriyeli çocuğun, Soma’daki işçilerin ve daha nice insanımızın ölümüne sebep olanlar kimdir?”

Tüzün’ün konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü anısına fotoğraf çekildikten sonra Bilecik Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretinin ardından CHP’liler Belediye Çay Bahçesine geçerek bir süre burada sohbet etti.

 

Editör: TE Bilişim