CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile birlikte Osmaneli ilçesinde gövde gösterisi yaptı.
CHP, 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesinde Osmaneli ilçesine sürpriz bir çıkarma yaptı.  Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP'nin önemli isimlerinden Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile birlikte Osmaneli ilçesinde gitti.   CHP Bilecik teşkilatı ile ilçe başkanlarının da katıldığı gezi, tek adam rejimi getiren anayasa değişikliği kampanyası öncesi adeta bir gövde gösterisine dönüştü.
Önceden planlı olmayan ve ani gelişen gezi sırasında Tüzün ve İnce önce “hayırlı olsun” temennisiyle bir işyerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Tüzün ve İnce ile beraberindekiler Osmaneli pazarını gezerek pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet edip, hayırlı işler dileğinde bulundular.

İnce, pazarı gezerken bir tezgahın önünde durup pazarcının sattığı ıspanak için, “Pazarda her şey için pahalı diyebilirsiniz ama ıspanak için bir şey demem. Ben de köylü çocuğuyum. Bedava verseler söküp yıkayamazsınız” dedi.

Pazarcı esnafının büyük bölümü ile tek tek tokalaşıp hatırlarını soran Tüzün ve İnce ardından Osmaneli meydanında vatandaşlarla oturup birlikte çay içerek sohbet ettiler. Vatandaşların anayasa değişikliğiyle ilgili sorularına ayrıntılı ve samimi yanıtlar veren İnce, şunları söyledi:

“Bu referandum siyasi partiler arasında bir yarış değildir. Bu referandumda seçim yapmayacağız, 140 yıllık demokrasi geleneğimiz oylanacak. Ülkemizde  insanlarımızın  cumhuriyeti, demokrasiyi bu düzeye getirene kadar sağcısıyla, solcusuyla, doğulusuyla, batılısıyla her kesimin bunda katkısı vardır. Biz apartman seçimi bile yaparken başkanı ayrı, yönetimini ayrı seçiyoruz, denetimini ayrı seçiyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyetini bir kişiye teslim edemeyiz. Bu kişi babamız  olsa bile teslim edemeyiz. Onun için ben insanlarımızın ezici bir çoğunlukla hayır diyeceğine inanıyorum. Memleketimiz için de, çocuklarımızın geleceği için de hayırlısı böyle olacaktır.  Buna inanıyorum. Kara propagandalara kesinlikle kulak asmıyorum. 'HDP hayır diyor, PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor' propagandasıyla hayır diyenleri  onlarla özdeştirenleri kınıyorum. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Önceki referandumunda Fetöyle ortaklık yapmışlardı, açılım sürecinde PKK'yla ortaklık yapmışlardı. Oslo'da, Dolmabahçe'de PKK, HDP onların ortağıydı. Bizim FETÖ  ile de PKK ile de, HDP ile de işimiz olmaz.

Biz hayatımızın hiç bir yerinde bu gruplarla ilişkisi olmayan insanlarız. Hatta selamı olmayan insanlarız. Oysa kendi eski ortaklarına  söylüyorlar bu lafı. Kendi komplekslerini gidermiş oluyorlar. Kendi ortaklarıydı, 2010 referandumu öncesinde  hayır diyenler darbecidir diyorlardı Fetullah Gülen Pensilvanya'dan sesleniyordu, 'mezardakiler bile kalksın oy kullansın' diyordu. Eski ortaklarını bize yamamaya çalışmasınlar. Biz özgür irademizle hayır diyoruz. CHP solda bir partidir, Saadet Partisi sağda bir partidir. İkisi de hayır diyor. MHP'nin yönetimine bakmayın. MHP sağda bir partidir ama MHP tabanı da hayır diyor. Bu insanlarla aynı dünya görüşüne sahip değiliz ama aynı bayrak altında bulunuyoruz, ortak geleceğimiz için kaygı duyuyoruz. Saadet Parti'lisi MHP'lisi DSP'lisi CHP'lisi hangi kaygıyı duyuyorsa sandıkta gidip oyunu kullanacaktır. 80 kişi tutuklandı şu ana kadar hayır dediği  için. İmamlar, Rektörler, Valiler Milli Eğitim Müdürleri evet propagandası yapıyor ama hayır diyen gençler tutuklanıyor. Şunu yapsalardı bari hayır seçeneğini hiç koymasalardı sadece evet seçeneğini koysalardı. Bunu zamanında sadece Hitler yapmıştı bunlara da yakışır zaten.”

Editör: TE Bilişim