Cafer Elmas

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Parti binasından yaklaşık 250 kişilik partili grubu yürüyerek geldikleri Cumhuriyet alanında, yaklaşan yerel seçimler öncesi adeta gövde gösterisi yaptı.


Çelenk sunma törenine CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, 22-23. Dönem Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Bilecik Belediye Başkan aday adayları Nevin Tan ve Akın Olcay, CHP Bilecik Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve yaklaşık 250 partili katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başkanı Çağatay Karaahmet yaptığı konuşmada Hükümeti iç ve dış politikası nedeni ile eleştirerek partililere CHP'li olmalarından dolayı gurur duymaları gerektiğini, yaklaşan yerel seçimlerde en iddialı parti olduklarını söyledi.


Çağatay Karaahmet törende yaptığı konuşmada, 9 Eylül tarihinin sadece partisinin 90’ıncı kuruluş yıldönümü olmadığını, bu günün aynı zamanda Türk ulusal mücadelesinin zaferle taçlandığı ve emperyalist güçlerin, İzmir’den denize dökülmek suretiyle kovulduğu kutsal bir gün olduğunu söyledi. 


“Bu partiye mensup olmaktan gurur duyuyoruz.” diyen Karaahmet, partisinin dünyada bir eşi ve benzeri olmadığını söyledi. Karaahmet, “Devletler, siyasi sistemler kendi siyasi partilerini oluştururlar. Ancak CHP kurulduktan sonra devlet kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluş mücadelesi vermiş parçalanan bir toplumdan, hasta adam adı verilen bir topluluktan yeni bir halk yeni bir ulus meydana getirmiş ve bu ulus yedi düvele karşı emperyalist mücadeleyi kazanmıştır. Mensubu olduğunuz bu parti, Türkiye’de sıfır denilen toplumdan devrimleri gerçekleştirmiştir. Bu coğrafyada ilk kez çoğulcu demokrasiyi getirmiştir. Ve bu getirdiği yenilik, yıllarca tek parti olarak devam ettirdiği iktidarını alkışlarla muhaliflerine, ama kendi içinden doğurduğu muhaliflerine, elini sıkarak ve kutlayarak devretmiştir. Bunun da dünyada hiçbir örneği ve eşi yoktur. Gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi şimdiki lideriyle beraber, bütün olumsuzluklara, bütün engellemelere rağmen iktidara yürüyen bir parti haline gelmiştir. O yüzden siz değerli Cumhuriyet Halk Partililer, bu partiye üye olmakla, bu partinin bir ferdi olmakla, bu partinin bir neferi olmakla guru duyun, onur duyun.” şeklinde konuştu.


Karaahmet iktidara da yüklendi ve, “Gelinen noktada Türkiye bir ceberrut iktidarla, bir kurgulanmış iktidarla, zamanında süngüyle çıkartılan emperyalist güçlerin kurgusuyla, Türkiye’de yaklaşık 30-40 yıldır oynanan oyunlar üzerine, fırsat bilip oturabilmiştir. Ve gelinen noktada, planlandığı gibi iktidar ülkenin tüm kurumları üzerinde oynamaya başlamış, bu süreç üniversitelerin ele geçirilmesinden, yasama yürütmenin ele geçirilmesinden, Cumhurbaşkanlığı makamından, Anayasa Mahkemesi’ne kadar, hatta ve hatta devlet kurumlarında kadrolaşmadan, okullardaki kadrolaşmalara kadar, öğrenci yurtlarına kadar, sendikalara kadar her yeri ele geçirme uğraşı içerisine gelmiştir. Ve gelinen noktada ne yazık ki benim canım ülkemin, benim güzel ülkemin, bu güzel vatanın süngüyle kazanılan toprakları yabancılara peşkeş çekilirken, sanki iktidar partisiymişiz gibi bizleri eleştiren bu iktidar, bizim yaptıklarımızı satarak tüketme yoluna gitmiştir. Ben bu manada çok umutsuz değilim. Bu iktidarın tek alternatifi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye’de ele geçirilmeyen tek kale Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Geçen günlerde gazetelerde çıkan kamuoyu yoklamalarında şu anda Bilecik’te 1’inci parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.


Cumhuriyet değerlerinin unutturulmaya çalışıldığını söyleyen Karaahmet, şöyle konuştu: “İki gün önce geçirdiğimiz Bilecik’in kurtuluş törenlerinde bunun örneği yaşanmıştır. Ne yazık ki Milli Mücadelemizle ilgili, Atatürk’ün yaptığı devrimle ilgili elde edilen bütün değerler tüketilmeye giderken, Bilecik’in de kurtuluş şenlikleri, hükümetin milli bayramlara uyguladığı politika gibi, yok edilmeye başlandı. Bakınız 3-4 gün stadyumlarda kutlanan, Ahilik şenlikleriyle, Edebali şenlikleriyle birleştirilen Bilecik’in kurtuluşu, bir güne, dahası bir sergi açılışına sıkıştırılmış ve böyle geçiştirilmiştir. Buradan bunu bir kez daha dile getirmek istiyorum.” Karaahmet konuşmasına, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde partisinin başarılı olacağına yönelik inancını dile getirerek son verdi. 




Editör: TE Bilişim