Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Yönetimi ilimizde faaliyet yürüten gazete ve ajans temsilcileri ile kahvaltı organizasyonunda biraraya geldi.

Gölpark Çınar Bahçe’de gerçekleşen kahvaltı organizasyonu sonrası, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclisi’nde alınan karar ile yolcu taşıma ücretlerine gelen zammın kamuoyunda büyük tepki yarattığını belirten Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, konuya ilişkin basın açıklaması yaparak dolmuş ücretlerine yapılan zammın geri alınması gerektiğini vurguladı.

17 bin öğrenci ve 1000’den fazla üniversite çalışanının bu zamlardan etkilendiğini belirten Çalışkan, öğrenciler tarafından zamlara gelen tepkiler sonrasında Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuya ilişkin ürettiği çözüm önerisi için; “Belediye Başkanı Selim Yağcı farklı bir açıdan bakarak adeta öğrencilerimizle alay etmiştir” dedi.

Konuya ilişkin Belediye Bakanlığı’na cevaplanması istemiyle 4 adet soruda yönelten Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, açıklamasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde şehir içi dolmuşlarına yapılan yolcu taşıma ücretleri zammı Bilecik kamuoyunda büyük tepkilerle karşılanmıştır. Özellikle bünyesinde 17 bin öğrenci ve 1000’den fazla akademisyen ve çalışanı bulunan Şeyh Edebali Üniversitesi hattını kullanan yolcular tarafından yapılan zamlara tepki olarak; dolmuşlara binmemek, otostop yaparak şehre gitmek, bütün para vererek şoförlere tepki koymak gibi gerçekleştirdikleri bir nevi protestolarına Belediye Başkanı Selim Yağcı farklı bir açıdan bakarak adete öğrencilerimizle alay etmiştir.

Buradan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya sormak istiyorum: İlimiz tanıtımına büyük katkısı olan, ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilerimizin yaptıkları bu pasif protestoların ardından yaptığınız açıklamada müracaat eden ilk 1000 (bin) öğrencinin 3 aylık farkını Belediye olarak karşılayacağınızı belirttiniz. Aylık 10 TL olan bu farkı öğrencilerimize bir lütuf gibi sunmayı hangi sosyal belediyecilik anlayışına sığdırıyorsunuz?

Yine Bin öğrenciye vereceğiniz farkı diğer öğrencilerin alamayacak olmasını hangi Hukuk ve Adalet anlayışına bağlıyorsunuz?

Sayın Yağcı, Belediye Başkanı olarak adaleti sağlaması için önerimiz; bu zamların geri alınmasıdır.

Bilecik ilinde Belediye olarak şehir içi yolcu taşıma işlerini minibüs hatları açarak özel sektöre devrettiniz. Bilindiği üzere özel sektörün amacı hizmetten çok kardır, bu karıda Bilecik halkından alacaklardır.

Belediye Başkanlığı olarak;

Şehir içi yolcu taşıma işi için bugüne kadar kaç hat açtınız?

Bu hatları minibüs sahiplerine kaç yıllığına ve kaç liradan sattınız?

Bu işten Belediye olarak ne kadar gelir elde ettiniz?

Bu gelirleri nerelerde kullandınız, kullanıyorsunuz?

Bu sorularımızın cevaplarını tüm Bilecik halkı adına talep ederken bizce bu zamana kadar tahsil ettiğiniz hat bedelleri ve harçların küçük bir kısmı ile minibüs esnaflarımızın mağdur edilmemesi adına taşıma kapasitesi oranında sübvanse edilerek öğrencilerin ve Bilecik halkının zamsız olarak taşınması mümkün olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yöneteceği Bilecik Belediyesi’nde toplu taşıma hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği tüm bileşenlerle birlikte düzenlenerek, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağımızı buradan açıkça beyan ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim