Cafer Elmas

       Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl Başkanı Şinasi Çetinkaya istifa ederken, yerine Yönetim Kurulu tarafından İl Saymanı Erdoğan Tan'ın seçildiği ve atanma yazısının Ankara'ya CHP Genel Merkezine gönderildiği öğrenildi. Genel Merkez de ise örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl  tarafından İl Başkanı Şinasi Çetinkaya'nın istifasının kabul görmediği öğrenildi.

       Bilindiği gibi CHP İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet'in Milletvekili aday adayı olması ile boşalan İl Başkanlığına Şinasi Çetinkaya atanmıştı. Atanması ile kendini yoğun seçim gündemi içinde bulan Çetinkaya, Milletvekili Yaşar Tüzün'ün seçilmesinde başarılı çalışma göstermişti.

       Yaşının ilerlemesinin yanı sıra yorulduğunu belirten ve daha önceden de seçimlerden sonra yeniden İl Başkanı adayı olmayacağını Milletvekili Yaşar Tüzün'e, parti yetkililerine, ilçe başkanlarına ve belediye başkanlarına aktaran Şinasi Çetinkaya'nın önceki gün gelen istifa haberi şaşırttı.

       Şinasi Çetinkaya, İl Yönetimini toplayarak istifasını verirken, yönetim tarafından İl Saymanı Erdoğan Tan yeni İl Başkanı olarak seçildi ve yazısı Genel Merkeze gönderildi.


İl Saymanı Erdoğan Tan

Fakat CHP Genel Merkezi'nden Erdoğan Tan'ın atanma yazısı beklenirken Şinasi Çetinkaya'yı  telefon ile arayan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl Çetinkaya'nın istifasının kabul görmediği bildirildi.

Bu gelişmeleri sorduğumuz İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, istifa dilekçesini il yönetimine sunduğunu, yerine İl Saymanı Erdoğan Tan'ın seçildiğini ve yazıyı da Ankara'ya CHP Genel Merkezi’ne gönderdiklerini doğrularken, yazıya cevap beklerken kendisini dün Örgütlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün telefon ile arayarak istifasının kabul edilmediğini bildirdiğini söyledi. İstifasının kabul görmemesi sonucu görevine devam edeceğini  belirten Çetinkaya, yapılacak İl Başkanlığı seçimlerinde yaşının ilerlemesi, geçen seçim döneminde çok yorulması ve gençlerin önünü açmak istediği için aday olmayacağını belirtti.

 İl Başkanlığı seçimlerine 2 ay gibi kısa bir süre kala Çetinkaya'nın bu süreyi beklemeden istifasını sunması ise düşündürücü bulundu.

 

Editör: TE Bilişim