CHP Bilecik İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi büyük bir heyecanla başladı.

Kongreye CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkanları, parti yöneticileri, delegeleri ve üyeleri katıldı.

İlimizin tanınan isimlerinden ve iş insanlarından Ali Özdemir, Recep Dindar ve eski Merkez İlçe eski  Başkanı Berna Pamukçu’nun İl Başkanlığı için aday olduğu  kongrede CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Nevin Tan divana seçildi.

Daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut İl Başkanı Metin Yaşar, kürsüye çıkarak bir veda konuşması yaptı.

Hayatımın belki de en zor konuşmasını yapıyorum diyerek sözlerine başlayan Yaşar, konuşmasında parti içi birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. “Kendi içimizde birlik olmalıyız. Kavgalı eve kız, kavgalı partiye oy vermezler. Görev yaptığım süre içerisinde istemeden de olsa kimleri kırdıysam özür diliyorum. Sıkıntılı süreçler geçirdik. Bu süreçte zaman ayıramadığım eşimden de helalik istiyorum. Partililerimizden de helalik istiyorum. İl Başkanlığı görevi çok önemli bir mevkidir. Bu makamda görev yapmaktan büyük onur ve gurur duydum.”dedi. BETÜL KESİK

Editör: Korkmaz Kesik