Cumhuriyet Halk Partisi’nin dün gerçekleşen Olağan İl Kongresi, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’la İl Saymanı Erdoğan Tan arasında gerginliğe sahne oldu. CHP İl Yönetiminin 2012- 2015 yılı arası mali raporlarının Erdoğan Tan tarafından okumasının ardından söz alan Gültekin Çalışkan, Parti Genel Merkezinden gelen paraların ilçelere hakkaniyetle dağıtılmadığını söyledi. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde Merkez İlçe Başkanlığına 1 kuruş dahi para aktarılmadığını söyleyen Çalışkan, mali hesap raporlarını vicdani olarak ibra etmeyeceğini belirtti.

Gültekin Çalışkan’ın ardından söz alan Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel de ilçe yönetimi olarak maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi ve son milletvekilliği genel seçimleri için Genel Merkezden gönderilen paraların İl Yönetimi tarafından geçmiş dönem borçların kapatılmasında kullanıldığını iddia etti.

Söz alan Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün ise, İl Yönetimine yapılan suçlamaların abartıldığını söyledi ve İl Yönetiminden maddi manevi tüm desteği aldıklarını söyledi. Ankara’ya gittiklerinde, Genel Merkezde ilçelere gönderilecek meblağları gördüklerini, bu rakamların tümünün olmasa da belli bölümünün ellerine geçtiğini ifade eden Üstün, İl Yönetimine destek verdi.

Bu açıklamaların üzerine bir kez daha söz alan CHP İl Saymanı Erdoğan Tan, mali tabloları detaylı şekilde okumak istedi. Tan’ın sunumunun uzun sürmesi sonrası, Kongrede Divan Başkanlığı yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Tan’dan açıklamasını özetlemesini istedi. Bunun üzerine Tan, Genel Merkezden gönderilen seçim giderinin dağılımının Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Şinasi Çetinkaya’nın bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi. “Kimsenin boğazından bir kuruş para geçmiş değildir” diyen Tan, bu paranın hesabını, isteyen tüm delegelere belgeleriyle birlikte izah edebileceğini ifade etti.

Yaşanan gerginliğin ardından söz alan Milletvekili Yaşar Tüzün, bu tartışmaların yerinin Kongre olmadığını, il örgüt toplantılarında veya il danışma kurulu toplantılarında konuşulması gerektiğini söyledi. Aile içinde olan tartışmaların aile içinde kalması gerektiğini ifade eden Tüzün, tüm Türkiye’ye birlik, beraberlik mesajı vermeleri gerektiğini söyledi ve tartışmayı sonlandırdı. 
İl yönetiminin mali raporları, yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi. 


Editör: TE Bilişim