Kasım ayı Belediye Meclisi toplantılarının ilki Belediye Başkanı Semih Şahin Başkanlığında gerçekleşti. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ilk birleşimde gündeme alınan 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesi olan 135 Milyon TL’lik 2020 bütçesinin görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi sırasından CHP’li Meclis Üyesi Ali Olcay, Başkan Şahin’e konu hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını yönünde eleştirilerde bulunarak kendilerine bütçe hakkında herhangi bir taslak sunulmadığını iddia ederken, görüşülen maddenin Komisyona gönderilmesini eleştirirerek gündem maddesine red oyu verdi.

Başkan Şahin ise Meclis Üyesi Ali Olcay’a yönelik verdiği cevapta, “bütçe çalışmaları bir şekilde başlatılır. Komisyonlar bunu kendi üyeleri ile konuşacak. Birim Müdürümüzün açıklamaları doğrultusunda 2020 Mali Yılı bütçesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesini oylarınıza sunacağım bu ne demek yani bütçe çalışmaları başlayacak. Aralık ayına kadar bütün süreçler yeterince bilgilenecek, tartışılacak ve bir sonucu varılacak sonrada Aralık Meclisi’nde bu görüşmeler sonuca bağlanacak.

Meclis’te de Plan ve Bütçe çalışmaları başlatılıyor. Herkes ilk gün oylamada yapılacak diye bir şey yapmıyor. Bu Meclis’te bu süreci başlatmak zorundayız yaptığımız iş bu süreci başlatmak şimdi yani Meclis çalışması böyle bir şeydir şu anda Kasım ayındayız, Aralık ayına kadar bunlar sürekli gündemde tutulacaktır. Bunun dışında Meclis çalışma süreci yoktur o yüzden bütçe görüşmelerini başlatmam lazım” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Meclis üyesi Ali Olcay, gündemin 7’inci maddesi olan Belediye’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan notlarında değişiklik ve ilave yapılması konusunda da red yönünde oy kullandı.

Editör: TE Bilişim