Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37.Olağan Kongresi’nde sandığa giden 178 delegenin 125’inin desteğini alarak güven tazeleyen ve dördüncü kez yeniden İl Başkanı seçilen Mehmet Metin Yaşar, mazbatasını aldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, merkez ilçe başkanları ve partililer ile birlikte İlçe Seçim Kurulu’na giden Mehmet Metin Yaşar, mazbatasını Seçim Kurulu Başkanı Feyzullah Tanrıverdi’nin elinden alırken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ister zamanında olsun, ister erken olsun ilk yapılan seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyacaklarının altını çizdi.

“Göreve kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Adalet Sarayı önünde partililer ile birlikte adeta gövde gösterisi yapan Mehmet Metin Yaşar, “biliyorsunuz 9 Şubat’ta şölen havası içerisinde geçen bir il kongresi gerçekleştirdik. Sonuçta kongremizin belirleyici unsuru olan delegelerimiz tercihlerini kullandılar ve bugünde bunu yasallaştırmak için mazbatamızı almak üzere seçim kurulumuza geldik. Mazbatamızı aldık ve bundan sonra göreve kaldığımız yerden devam edeceğiz.

“Arzu ettiğimiz hedefe yani genel iktidara ulaşacağız”

Biliyorsunuz ülkemiz ekonomik ve siyasi bağlamda çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Böyle sıkıntılı süreçten geçerken her zamankinden daha fazla Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyaç olduğu bir dönemde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Tüm ilçe kongrelerimizi tamamladık, il kongremizi de tamamladık. Bundan sonra iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin lokomotif gücü olarak bütün üyelerimiz ile birlikte arzu ettiğimiz hedefe yani genel iktidara ulaşacağız.

“Örgütlerimiz bizim iktidara yürüyüşümüzün lokomotif gücüdür”

Mevcut iktidarın yanlış politikaları yüzünden ülkemiz yaşanmaz bir hale geldi. İşte böyle bir süreçte bizim yandaş medyamız örgütlerimizdir çünkü mevcut iktidar yıllardır tüm kurumları ele geçirdiği gibi medyayı da ele geçirdi. Bu yandaş medya, sanki iktidar partisinin politikalarını doğruymuş gibi halka pompalama noktasında birbirleri ile yarış ediyor. Onun için diyorum ki; ‘bizim medyamız yok, bizim medyamız örgütlerimiz.’

“CHP’nin genelde iktidar olmasını hep birlikte sağlayacağız”

Ülkemizin ilgili çözüm politikalarını en ücra noktaya ulaştıracak örgütlerimiz olacaktır. Bu nedenle iktidar yürüyüşümüzde örgütlerimize çok büyük görevler düşecektir, tüm partililerimize çok büyük görevler düşecektir. İster erken olsun, ister zamanın da olsun yapılan bir seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin genelde iktidar olmasını hep birlikte sağlayacağız.

“İnanmışlık çok önemli”

Nasıl yerelde biz iktidar olabildiysek, genelde de iktidar olacağımızdan hiçbir kuşkum yok, ben buna inanıyorum ve herkesin de inanmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim