Korkmaz Kesik

CHP Merkez ilçe başkanlığına yeniden Gülketin çalışkan seçildi. Tek aday ve blok liste ile gerçekleşen merkez ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçilen Çalışkan, hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığını kazanmak olduğunu açıkladı.

CHP Merkez İlçe 35. olağan kongresi gerçekleştirildi. Cumartesi günü Kültür Sitesi'nde gerçekleşen CHP Merkez İlçe Kongresi'nde tek aday Gültekin Çalışkan oldu. Blok liste ile kongreye gidilirken kongre divanlığı başkanlığına Milletvekili Yaşar Tüzün, Divan Başkan Yardımcılığına Seyfi Özgen, Divan Yazmanı olarak ise Necla Eker seçildi.

CHP Merkez ilçe kongresine CHP üyeleri, delegelerin yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Feyzi Köse, Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu da katılarak kongrenin hayırlı olmasını dilediler.

Divan Başkanı Yaşar Tüzün, Divan Başkanı olarak konuşma gerçekleştirdi. Tüzün, konuşmasına 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünü kutlayarak başladı.  İlçe kongrelerinin yapılmasının ardından il kongresinin tarihinin belirleneceğini söyleyen Tüzün, "Bugün 5 Aralık bir çok Avrupa ülkelerinde bu haklar kadınlara verilmez iken Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı bir gündür. 81 yıl önce bir çok Avrupa ülkesinde bile bu haklar tanınmaz iken Türkiye'de çağdaş Cumhuriyet döneminde bu hakların tanınmasının onurunu yaşayan saygıdeğer Türk kadınları gününüz kutlu olsun

5 Aralı kaynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'i ziyaret ettiği gündür. Bundan tam 95 yıl önce Anadolu aydınlanmasını döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimizi ziyaret ettiği gündür. Sabah bu kutlamaları, etkinlikleri gerçekleştirdik. Gereği bir şekilde bu etkinliklerin yapılmadığını gözlemledik. Ama ülkenin ve Bilecik'in genel ve merkezi iktidarın bu anlayışı topluma nasıl yansıttığını  gördük. Bıkmayacağız, usanmayacağız. Aydınlık günlere Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerelde ve genelde iktidarında 5 Aralık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişi daha görkemli bir şekilde kutlanması sözünü veriyorum.

Cumhuriyet Halk Partililer olarak 2 yılda bir olağan kongre takvimlerini gerçekleştiriyoruz. Parti meclisimiz ve merkez karar kurulu tarafından alınan kararlar gereğince öncelikle mahalle ve köy delege seçimleri sonra belde başkanlıklar seçimi ardından ilçe kongreleri ve il kongreleri. 16-17 Ocak'ta da büyük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Bugün Bilecik'te 7. ilçe kongremizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlçe kongrelerimizin ardından il kongremizin tarihi belli olacak" dedi.

Divan üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulurken İstiklal Marşı okunmasının ardından faaliyet ve hesap raporları okundu. Faaliyet ve hesap raporlarının görüşülüp ibra edilmesinin arından CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya konuşma gerçekleştirdi. Çetinkaya'nın konuşmasının ardından Merkez İlçe Başkanlığına ve yönetim kuruluna önerilen isimler okundu.

Merkez İlçe Başkanlık seçimlerine tek aday olarak giren Gültekin Çalışkan, yaptığı konuşmada 2019 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Bilecik merkezde ve ilçelerde belediye başkanlıklarını kazanmak olacağını söyledi. Gültekin, konuşmasında şunları söyledi: 

"2013 yılında olağanüstü kongre ile göreve geldik. Bu zaman zarfında birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı hedefledik. Bunu da büyük oranda başardık. Bu süre zarfında Vezirhan Belediye başkanlığını kazandık, 1 milletvekilimiz var. Bizim bundan sonra işimiz daha zor. Merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulumuz olarak bundan sonraki hedefimiz Bilecik'te 2019 yılında yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkanlığını ve ilçelerde ilçe belediye başkanlıklarını kazanmak olacaktır. Tek hedefimiz budur. Bunu gerçekleştirmeden de kendimizi başarılı saymıyoruz.

Benden önceki merkez ilçe yöneticileri bizim kadar çok seçim dönemi geçirmemişlerdir. Biz hiçbir şey yapamadan seçimlere girdik. Göreve gelen arkadaşlarımıza ve çalışmalara katılan arkadaşlarımız saygı ve sevgilerimi sunuyorum." Çalışkan'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Tek liste olarak gidilen CHP Merkez İlçe 35. Olağan Kongresi'nde merkez ilçe başkanlığına 192 delegeden 102 delegenin oyunu alan Gültekin Çalışkan yeniden seçildi. Köy delegelerinin tek liste olduğu için oy kullanmaya gelmedikleri öğrenildi.


CHP Merkez İlçe yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Merkez İlçe başkanı: Gültekin Çalışkan

Asil Üyeler: Meral Açık, Turgay Işık, Ertuğrul Beler, Faruk Çeker, Cengiz Çevik, Semiha Doma, Melih Karaçam, Sabri Kaya, Hüseyin Korkman, Abdullah Olcay, Murat Özdemir, Hatice Potur, Cihat Sargıl, İsmail Şahin

Yedek Üyeler: Osman İçöz, Mustafa Avcı, Yasemin Şat, Nuri Ceyhan, Serpil Yücel, Barış Kahraman Kaylan, Saim Karakuş, Semih Turan, Ebru Çimen, İsmail Erol, Bedriye Eda Topçu, Mustafa Ünsal, Vahit Budak, Bahattin Çiçek 

Editör: TE Bilişim