CHP Milletvekili Adayı Av. Faik Akarkarasu, Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek Milletvekilliğine adaylığını koyan Selim Yağcı’nın Belediye’nin AKSA’da bulunan hisselerine yeniden temsilci olarak atanmış olmasını eleştirirken, konuya ilişkin çarpıcı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Adayı Av. Akarkarasu, Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’de il, ilçe ve belde belediye başkanlarının temsil hisselerinin bulunduğunu söyledi. Akarkarasu, Belediye Başkanlığı’ndan istifa ederek Milletvekilliğine adaylığını koyan Selim Yağcı’nın belediye ile hukuki bir ilişkisinin kalmadığını belirterek bu şirkette belediye hisselerini temsilen yönetim kademesinde ısrarla olmak istemesi neticesinde geçtiğimiz gün yeniden Belediye tarafından buraya temsilci atanmış olmasını eleştirdi.

Bunun üzerine AK Parti vekil adayı Yağcı’ya yüklenen Akarkarasu, bu durumun etik bir davranış olmadığını söylerken, Selim Yağcı’ya yönelik olarak; “Bu şirkette aylık hakkı huzur almakta mısınız?Aldığınız hakkı huzur aylık 3.500 TL midir?”sorusunu yöneltti.

Milletvekili adayı Akarkarasu, konuya ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamada;

“Sevgili Bilecikli Hemşerilerim,

Biz her konuda eleştiri yapmak istememekteyiz. Ama bazı hususlar olmakta ki, “Bu kadarına da pes doğrusu!” deyip kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunluluk saymaktayız.

Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ’inde belediye mücavir sınırlarında doğalgaz bulunan il, ilçe ve belde belediye başkanlıklarının temsil hisseleri bulunmaktadır. Belediye başkanlıklarını temsilen Belediye Başkanı olan bir kişi bugüne kadar temsil görevini ilgili belediyelerin ortak kararı ile dağıtıcı firmaya bildirmiş, bildirilen isim il, ilçe ve belde Belediye Başkanlarının ortak kararı ile kendi belediyesinin de hissesini temsilen Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ‘inde yönetim kademelerinde görev almıştır.

Bundan 3 sene evvel Bilecik Belediye Başkanı olan ve şimdi de milletvekili adayı olan Sayın Selim YAĞCI, Belediye Başkanı olması ve diğer belediye başkanlarının ortak kararı ile temsil görevini ifa etmiştir. Bu yöndeki uygulamada ve karar sürecinde hiçbir enteresan durum yoktur.

Ama şimdi iş Aziz NESİN’lik bir pozisyona bakın nasıl geldi: Sayın Selim YAĞCI, Belediye Başkanlığı’ndan istifa etti. Yani belediye ile HUKUKİ VE FİİLİ İLİŞKİSİ KALMADI. Ancak 08.06.2018 tarihinde 3 yıl evvel belediye hisselerini temsilen belediye başkanlarının yeniden temsilci belirleme günü geldiğinde, müstafi belediye başkanı sayın Selim YAĞCI ısrarla ve yeniden bu şirkette belediye hisselerini temsilen yönetim kademesinde olmak istemiş, diğer ilçe ve belde belediye başkanlarının bu konuya muhalefetine rağmen il belediye başkanı Nihat CAN da bypass edilerek bir teamül bozulmuş ve TTK hükümlerine göre Selim YAĞCI yeniden Bilecik Belediyesi’nin çoğunluk oyu ile buraya temsilci atanmıştır. Etik olmayan bir uygulamayı Sayın YAĞCI kişisel hırsı ile başlatmıştır.

Sayın Nihat CAN,

Korkarım sayın Selim YAĞCI seçimi kaybederse, “Kalk koltuktan Belediye Başkanı benim” derse şaşırmam!

Şimdi sayın YAĞCI, neden Aksa Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ‘inde yönetim kurulunda belediye başkanı olmamanıza rağmen bu kadar ısrarla TTK hükümlerinden yararlanıp yönetim kurulu üyesi olmak istemektesiniz?

Bu şirkette aylık hakkı huzur almakta mısınız?

Aldığınız hakkı huzur aylık 3.500 TL midir?” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim