CHP Milletvekili adayı Faik Akarkarasu, Bilecik Belediyesi'nin imkanları ile Gölpazarı'nda düzenlenen iftarda eski Bilecik Belediye Başkanı yeni AK Parti Milletvekili adayı Selim Yağcı'nın reklamının yapıldığını öne sürerek, “Bilecik halkının bütçesini Selim Yağcı’nın seçim kampanyasına harcayamazsınız” dedi.

Akarkarasu, açıklamasında  şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Bilecik’li hemşerilerimiz;

Ülkemizde seçim sürecinin son virajı dönülmek üzeredir.

Her seçim; ahlaklı olmalı, dürüst olmalı, eşit şartlarda olmalı en önemlisi ise kul hakkı yenilmeden olmalıdır.

Hele bu hak, kamunun kullandığı bütçe yani Bilecik Belediye bütçesi ise, hepimizin parasıysa çok daha dikkat edilmeli çok daha sakınılmalıdır.

5  Haziran  2018 tarihi ile Bilecik Belediyesi, tüm araç ve makine aksamıyla, parasıyla, yetkilerini, görevlerini aşarak Merkez İlçe Sınırları dışında Gölpazarı ilçemizde Belediye olanaklarını Sayın Selim Yağcı’nın siyasi ikbaline kullanılarak bir iftar düzenlemiştir. Bu ne yasaldır, ne doğrudur en önemlisi ne de ahlaklıdır.

Siz Bilecik halkının bütçesini Selim Yağcı’nın seçim kampanyasına harcayamazsınız.

Bu konu hukuk sürecinde takip edilecektir. 

İslamiyetin temeli de temizliktir, ahlaktır. Bilecik Belediyesi makamını küçültmeyin, bu Ramazan Mübarek gün insanların dini duygularını, hassasiyetlerini siyasi ikbalinize alet etmeyin. Bu acil gelişen yasadışı Bilecik Belediye bütçesinin Sayın Selim Yağcı’nın emrine sunulmasını kamuoyunu bilgilendirmek zaruret olmuştur. Bilecik kamuoyuna saygılarımla."

Editör: TE Bilişim