CHP Pazaryeri Belediye Başkan Adayı İbrahim Torun, Pazaryeri’ne olan sevgisi ve sahip olduğu donanımla ilgili iddialı açıklamalarda bulunarak “daha iyisini yapana kadar en iyisi biziz” dedi.

Açıklamasına kendisini hatırlatarak başlayan Torun, “1969 yılında Pazaryeri'nde doğdum. İlkokulu ve Ortaokulu Pazaryeri' nde, Liseyi ise Bilecik Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lisesi’ni Teknik Lise Elektrik Bölümü’nden mezun olarak bitirdim. Anadolu Üniversitesi Enerji Bölümü Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Bölümü’nden Ön Lisans mezunuyum. Ayrıca  Anadolu üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ( ÇAKO ) Lisans ve Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme A.B.D Yüksek Lisans mezunuyum.Askerliğimi 18 ay olarak Konya - İstanbul - Erzurum' da yaptım. Evli ve 3 kız çocuk babasıyım.” dedi.

TORUN’UN PAZARYERİ AŞKI...

Pazaryeri’ne olan sevgisini ve hizmet etme aşkını ayrıntılı bir biçimde anlatan Torun, şu ifadelere yer verdi: “Vatanım, memleketim olan Pazaryeri, bütün ömrüm boyunca  hayatımın merkeziydi. Geceleri düşlerimde, gündüzleri hayalimde, hasretiyle kavrulduğum tek aşkım, sevgilim, Kaf Dağı ardındaki Zümrüdü Ankam'dı. Nereye gitsem, nerede yaşarsam yaşayayım, çalışırsam çalışayım, bir yanım hep Pazaryeri' ydi. Pazaryeri'nden hiçbir zaman kopamadım. Kopmayı da asla düşünmedim. Yapmış olduğum tüm birikimlerimi, Pazaryeri'nde harcadım ve Pazaryeri’ne yatırım yaptım. Çünkü eninde sonunda Pazaryeri'ne kavuşacak, hayatıma Pazaryeri'nde devam edecektim. Canlı gelemesek de cenazemiz gelecek, yine de gelecektim Pazaryeri'ne. Ümidimi asla yitirmedim. Ne İstanbul'da Yıldız Parkında yıldızlar altında yatarken, ne de Taksim'de The Marmara ( Etap Marmara ) da yatarken, ne Gürcistan sınırında, ne de Muratlı, Borçka, Deriner Barajlarında, ne Ermenistan sınırında ne de Palandöken eteklerinde, ne Ejder Tepesi’nde, ne Suriye sınırında ne Karkamış,ne Birecik Barajları, ne Barak Ovası’nda, ne Keban, ne Karakaya, ne  Atatürk, ne  Urfa Barajlarında, ne Harran Ovasın’da, ne Antalya Manavgat Oymapınar Barajı’nda, ne Muğla Yatağan, ne Yeniköy, ne Kemerköy ( GÖKOVA ) da, ne Adıyaman Besni, ne Mardin Çağ,  ne Şırnak Uludere, ne Batman, ne Kral Kızı, ne Dicle Barajlarında, ne Kahramanmaraș Menzelet, ne Sır, ne  Afşin-Elbistan ne Adana Arslantaş, ne  Çatalan, Berke barajlarında, ne Samsun Hasan Uğurlu, Suat Uğurlu, Altınkaya nede Kırşehir Hirfanlı barajlarında, ne Mersin Gezende barajı ve Akkuyu Nükleer santralı nede Eskişehir Gökçekaya, Beyköy, Ankara Sarıyar ve Yenice Barajlarında, ne Çanakkale Çan,Kütahya Seyitömer,Tunçbilek, Manisa Soma ne Bursa doğalgaz, Orhaneli, İnegöl Cerrah, M.K. Paşa Su uçtu, İznik Dereköy,Bozüyük Türbin Barajlarında ( listeyi uzatarak canınızı sıkmayayım ) aklımda, gönlümde, hayalimde, hedefimde, hep Pazaryeri vardı. Çünkü Pazaryeri benim vatanım, memleketim, çocukluğum, gençliğim, hayatım , geçmiş ve geleceğimdir. Çünkü, yedi iklim ve coğrafyada  gördüğüm, öğrendiğim, bilgi - birikim, kültürel değerleri harmanlayıp, hayata geçirerek insanımızın hizmetine sunacağım yerdir. Gerek almış olduğum eğitimler, gerekse yerli - yabancı kültürdeki insanlardan karşılıklı bilgi - birikim, kültür alışverişlerinde edindiklerim, gerekse iş yaşamındaki tecrübelerimi Pazaryeri'nin ve insanımızın hizmetine sunmaktan başka bir beklentim olmadı, olmaz da. Bu amaç doğrultusunda hazırlamış olduğum bütün projeleri paylaşmaktan asla kaçınmadım. Aksine gurur duydum.

“BİRİLERİ PARTİCİLİK OYNAMA PEŞİNDE”

Bu bağlamda, Pazaryeri'nin kaderine etki eden veya edebilecek gerçek ve tüzel kişiliklere hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin diyolog ve iletişimde bulundum. Bu noktada çok yerden ve kişilerden davet ve sözler aldık. Şiarımız, sadece Pazaryeri'ne ve insanımıza hizmet olduğu için davetlere icabet ettik. Ancak davet edenler aynı samimiyette olmadıklarını daha sonraki eylem, söylem, tutum ve davranışlarıyla gösterdiler. Malesef bazıları bir köşebaşı kapma, particilik oynama heva ve hevesinde. Birileri bana Başkan desin, birileri reis desin derdine düşmüş. Benlik ve bencillik tavan yapmış, egolarını tatmin etme yoluna girmişler. Pazaryeri'ymiş, memleketmiș, hizmetmiș hak getire...

“PAZARYERİ'NİN İÇLER ACISI HALİ BU DURUMUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ DEĞİL Mİ?”

Küçük olsun benim olsun mantığı ile sürekli edilgen kişilikler aranmakta, kontrol altına alabilecekleri ve yönetebilecekleri kişileri etraflarında toplamaktalar. Çünkü düşünen, üreten, sorgulayan kişileri kendilerine rakip gördükleri için bir şekilde ekarte edip uzaklaştırmaları onlar için hayati önem arz etmektedir. Onlar için vatan, millet, hizmet, hak, hukuk, liyakat sadece kuru sözcüklerden başka bir şey değildir. Onlar için adayın almış olduğu eğitimler, ahlakı, dürüstlüğü, efendiliği, insanlığı, örnek kişiliği, liyakatı hiç mi hiç önemli değildir. Yeter ki aday onların sözünden çıkmasın, bir dedikleri ikiletilmesin, aday onlara sürekli ihtiyaç duysun, diyet borcu ödesin. Yeter ki onların yalancı saltanatları devam etsin.Üzülerek belirtmek isterim ki Pazaryeri'nin içler acısı hali bu durumun en güzel örneği değil mi?

“PROJELERİMİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN FIRSAT VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

 İşte bulunduğumuz böyle bir ortamda CHP İlçe Başkanı Sayın Rıdvan Uğurlu Beyefendi ve değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, çok büyük bir özveride bulunup insiyatif alarak önce memleketimiz ( Pazaryeri ), önce insanımız diyerek tüm ego ve bencilliklerden sıyrılarak; eğitim, kültür, bilgi - birikim, ahlâk, liyakat gibi erdemleri belirleyici kriter yaparak 31 Mart 2019 yerel seçimler için aday taraması yapmış ve  çok ince eleyip sık dokuyarak nacizane şahsımı aday olarak düşündüklerini bildirmişlerdir. Adaylık konusunu CHP Bilecik Milletvekili Saygıdeğer Yaşar Tüzün Beyefendi ve CHP Bilecik İl Başkanı Sayın Mehmet Metin Yaşar Beyefendi ve değerli Yönetim Kuruluyla da istişare ettiklerini, tüm camianın onayının alındığını bildirdiler. Göstermiş oldukları bu yaklaşım tarzından, şahsımın nezdinde liyakate vermiş oldukları önemden, Pazaryeri ve insanımız için hazırlamış olduğum projeleri hayata geçirip hizmet etme şansı verdiklerinden dolayı başta Sayın Milletvekilimiz Yaşar Tüzün Beyefendiye, CHP Bilecik İl Başkanı Sayın Mehmet Metin Yaşar Beyefendi ve değerli Yönetim Kurulu üyelerimize, CHP Pazaryeri İlçe Başkanı Sayın Rıdvan Uğurlu Beyefendi ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerimize ve CHP camiasına teşekkürü bir borç bilirim.

“YA BİR YOL BULUN, YA BİR YOL AÇIN YA DA YOLDAN ÇEKİLİN”

Bu noktada Pazaryeri'ni yönetenler, yönettiğini zannedenler, yönetmeye aday olanlar, Pazaryeri ve insanımız için ya bir yol bulun, ya bir yol açın ya da yoldan çekilin... Çünkü Pazaryeri'nin asıl sorunu bilgili insanlar yetkisiz, yetkili insanlar bilgisiz... İşte tam da bu yüzden diyoruz ki, “Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi biziz”

Editör: TE Bilişim