2014 yılında uygulanacak vergi, resmi harç ve ücret tarifeleri ile ilgili Ücret ve Tarife Komisyonu raporunun oylanması öncesinde söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünetçi, 2 senedir bir şeyin dikkatini çektiğini söyledi.

“1’inci sınıf bar pavyon ve gazinolara neden zam yapmıyoruz?” diyen Sünetçi, Başkan Yağcı’ya, “Diyeceksiniz ki Bilecik’te gazino-pavyon yok. Ama ikinci sınıflara zam yapılmış. Ortada bir enteresanlık var. Hadi 1’inci sınıflara yapmıyoruz, 2’inci sınıflara neden yapıyoruz?” sorusunu yöneltti. Başkan Yağcı Sünetçi’ye; “Raşit Bey, zam yapsak ‘bunlar bara, pavyona karşı, görüyor musunuz buraya %100 zam yaptılar, öbür tarafa yapmadılar’ derler.” şeklinde cevap verdi.

1’inci sınıflara zam yapılmamasına rağmen 2’nci sınıflara zam yapılmasının dikkatini çektiğini belirten Raşit Sünetçi’ye bir kez daha cevap veren Yağcı, esprili bir dille; “Ya hala bizim geniş bakışımızı anlamadınız mı? Bar –pavyon açılışını teşvik etmek için zam yapmadık. Açılırsa birinci sınıf açılsın. 2’nci sınıfla Bilecik’in ne işi var? Olursa Bilecik’te 1’inci sınıf olsun.” cevabını verdi. Başkanın bu ifadeleri mecliste gülüşmelere sebep oldu.  


Editör: TE Bilişim