CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, Osmaneli’deki kullanılmayacak durumda olan bir evde 9 seçmeninin tespit edildiğini öne sürerek “Yıkılmaya yüz tutan bu binalarda seçmenlerin çıkması çok enteresan bir durum değil mi?” dedi.

Camicedit Mahallesindeki ikamet edilmesi imkansız olan evlerde seçmen kayıtları bulunduğunu iddia eden Üstün, “Bu metruk binalarda ikamet ediyor gözükenler Osmanelili değildir. Bizler tüm iyi niyetimizle bu durumun bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Bu yanlışlığın İlçe Seçim Kurulunca incelenerek düzeltilmesini istiyoruz.” Dedi.

Üstün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ Seçimler millet iradesinin ortaya konulduğu, Demokrasi kurallarının hilesiz bir şekilde yerine getirildiği, hiçbir şaibeye yer bırakmadan yapılan bir iştir. Parti Yönetim kurulu arkadaşlarımız Camicedit Mahallesi, Çifte Hamam Sokak No; 5 adresindeki harabe evde 9 seçmen göründüğü, bunların kim olduğu bilinmediği tespitini yapmışlardır. İkamet edilmesi imkânsız olan bu evde 5 bayan ve dört erkek ikamet ediyor gözükmektedir.

Yine Camicedit Mahallesi Necati Özturgut Caddesinde eski halı sahanın yanındaki binada da 14 seçmen, seçim kütüklerinde kayıtlı olarak gözükmektedir. Bu binada da erkek ve bayan karışık ikamet ediyor gözüküyorlar. Kullanılamayacak haldeki bu binalara bu seçmenler nasıl gelmişler, kimler tarafından getirilmişler, kimler tarafından seçmen olarak kayıtları yapılmıştır. Bu metruk binalarda ikamet ediyor gözükenler Osmanelili değildir. Bizler tüm iyi niyetimizle bu durumun bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Bu yanlışlığın İlçe Seçim Kurulunca incelenerek düzeltilmesini istiyoruz. 24 Haziran tarihinde tecelli edecek Milli İradeye hiçbir şaibenin karışmamasını, seçimlerde şüpheye yer verecek hiçbir durumun olmamasını yetkililerden istirham ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim